Hyppää sisältöön

Valtiosihteeri Peter Stenlund Ukrainan tukikonferenssiin Kiovaan

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2015 13.14 | Julkaistu suomeksi 27.4.2015 klo 13.19
Tiedote 115/2015

Ulkoasiainministeriön valtiosihteeri Peter Stenlund edustaa Suomea Kiovassa 28. huhtikuuta. järjestettävässä Ukrainan kansainvälisessä tukikonferenssissa. Tapahtuman tarkoituksena on koordinoida kansainvälisen yhteisön Ukrainalle antamaa tukea sekä välittää tietoja Ukrainan hallinnon ja tuen antajien välillä.

Suomi on kriisin aikana vuosina 2014-2015 tukenut Ukrainaa yli 14 miljoonan euron edestä. Suomen tuki koostuu kehitysyhteistyöhankkeista, rahoituksesta kansainvälisille järjestöille ja asiantuntija-avusta. Suomi on kohdentanut apuaan muun muassa humanitaariseen työhön, energiatehokkuushankkeisiin sekä hyvän hallinnon ja demokratian edistämiseen.

Suomen tukeen sisältyy 2,5 miljoonaa euroa humanitaarista apua Itä-Ukrainan konfliktissa kärsineille siviileille. Suomi on myös yksi Etyjin monitorointimission suurimmista tukijoista kahden miljoonan euron vapaaehtoisrahoituksella ja lähettämillään tarkkailijoilla. Suomen tarkkailijamäärä on monitorointimissiossa tarkoitus kasvattaa noin 30:een.

Ukraina tarvitsee kansainvälisen yhteisön tukea sotilaallisen konfliktin aiheuttamien ongelmien, vaikeutuneen taloustilanteen ja maan kipeästi kaipaamien uudistusten takia. Itä-Ukrainan konfliktia on paennut jo lähes 2 miljoonaa siviiliä.

Lisätietoja: kaupallinen neuvos Mia Hurtta, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, puh. 0295 351 124. 

Sivun alkuun