Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Valtiosihteeri Peter Stenlund YK:n ihmisoikeusneuvoston korkean tason osuuteen

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 2.3.2015 15.00
Tiedote 68/2015

Valtiosihteeri Peter Stenlund pitää Suomen puheenvuoron YK:n ihmisoikeusneuvoston korkean tason viikolla Genevessä 3. maaliskuuta.

Vierailullaan Genevessä hän käy lisäksi keskustelut mm. YK:n Geneven toimiston päällikön Michael Möllerin, YK:n syyskuussa tehtävässään aloittaneen ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad Al Husseinin ja Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteerin Michel Jarraudin kanssa. Lisäksi hän tapaa YK:n Humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston OCHA:n, YK:n katastrofiriskien ennaltaehkäisystä vastaavaan sihteeristön (UNISDR, UN International Strategy for Disaster Risk Reduction) ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) edustajia.

Valtiosihteeri Stenlund osallistuu myös EU:n, YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston (OHCHR) sekä Brasilian, Korean tasavallan ja Tunisian pysyvien edustustojen Genevessä järjestämään #idefend -valokuvakampanjaan.  Kampanja ilmaisee tuen ihmisoikeuspuolustajille ja kansalaisyhteiskunnan edustajille.

Ihmisoikeusneuvosto on keskeinen YK:n hallitustenvälinen elin ihmisoikeuksien edistämiseksi ja suojeluksi. Ihmisoikeusneuvosto kokoontuu kolmesti vuodessa sääntömääräiseen istuntoon, tarvittaessa erityisistuntoihin ja kolmasti vuodessa se tarkastelee yksittäisten valtioiden ihmisoikeustilannetta yleisessä maakohtaisessa määräaikaistarkastelussa (Universal Periodic Review). Maaliskuun istunnon asialistalla ovat mm. Myanmarin, Pohjois-Korean, Syyrian ja Lähi-idän, erityisesti Gazan, tilanteet sekä vammaisten henkilöiden oikeudet ja oikeus yksityisyyteen digitaaliaikana.

Lisätietoja: Ilkka Nordberg, valtiosihteerin virkamiessihteeri, 0295 350 536, Ann-Mari Fröberg, lähetystöneuvos, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, 0295 350 641 ja Stefan Lee, lähetystöneuvos, Suomen pysyvä edustusto, Geneve, +41-22-919 4242.

 
Sivun alkuun