Ajankohtaista

Pääministeri Stubb osallistuu ylimääräiseen Eurooppa-neuvoston kokoukseen

Pääministeri Alexander Stubb osallistuu lauantaina 30. elokuuta Brysselissä pidettävään ylimääräiseen Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Kokouksessa käsitellään Euroopan unionin nimityskysymyksiä ja ajankohtaisia kansainvälisiä asioita. Eurooppa-neuvoston jäsenet kokoontuvat päättämään Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan sekä unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan nimittämisestä.

Lue lisää


Komissiolta ensimmäiset ehdotukset maitosektorin tukitoimiksi

Euroopan komissio on ilmoittanut 28. elokuuta esittävänsä ensi tiistaina kokoontuvan maidon hallintokomitean päätettäväksi yksityisen varastoinnin tukipaketin Venäjän vastapakotteista kärsivien jäsenmaiden maitotuotteille. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo on tyytyväinen komission aikeeseen.

 

"Nämä komissiolle esittämäni tukitoimet ovat tervetulleita ja luovat vakautta Euroopan tasolla. Ensi viikolla jatkamme komission ja muiden Euroopan maatalousministerien kanssa keskustelua siitä, miten tukitoimia voitaisiin kohdistaa suoraan maataloustuottajille", ministeri Orpo toteaa.

Lue lisää

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko