Ajankohtaista

Sirpa Paatero kiittelee yritysten ponnisteluja kohti kestävämpiä tuotantomuotoja

Omistajaohjausministeri on huolissaan EU:n jätedirektiivin uudistamisen kielteisistä vaikutuksista.Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero kiittelee suomalaisten yritysten ponnisteluja kohti kestävämpiä tuotantomuotoja. Paateron mukaan panostaminen kestäviin toimintatapoihin liiketoiminta- ja tuotantoketjun kaikissa vaiheissa tulee nähdä yritysten kilpailukykyä vahvistavana tekijänä.

 

”Suomalaisissa yrityksissä otetaan nyt määrätietoisia askelia kohti ekologisesti kestävämpien tuotantotapojen ja energiamuotojen käyttöä. Tästä kehityksestä voi olla ylpeä”, kertoo ministeri Paatero.

Lue lisää


Ministeri Orpo: tuet maksuun merkittävästi ennakoitua aiemmin

Maaseutuvirasto pystyy maksamaan ensi vuoden viljelijätuet ennakoimaansa nopeammin, sillä virastolle on tulossa hallitukselta lisärahoitusta maksatusten hoitamiseen. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo oli neuvottelemassa Seinäjoella Maaseutuviraston sekä viljelijöiden kanssa tiistaina 25. marraskuuta.

 

– Saimme asiat sovittua hyvässä yhteishengessä ja ensi vuosi näyttää nyt paljon valoisammalta. Osa tuista on tähänkin asti maksettu seuraavan kalenterivuoden alkupuolella vakiintuneen käytännön mukaisesti. Jatkossa tämä osuus kasvaa väistämättä jonkin verran, kun huomattava osa tukiperusteista muuttuu ja EU-vaatimukset tukiehdoille ja niiden valvonnalle tiukkenevat, ministeri Orpo toteaa.

Lue lisää

 

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko