Ajankohtaista

Pääministeri Stubb keskusteli Ukrainan presidentti Poroshenkon kanssa

Pääministeri Alexander Stubb ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kävivät puhelinkeskustelun tiistaina 22. heinäkuuta 2014. Stubbin aloitteesta käydyn keskustelun aiheena oli Ukrainan ajankohtainen tilanne. Stubb ja Poroshenko totesivat, että torstaina 17. heinäkuuta tapahtunut malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen oli käännekohta Ukrainan kriisissä.

 

"Ukraina kriisin ratkaisemiseksi on välttämätöntä etsiä neuvotteluratkaisua. Venäjän on kannettava vastuunsa Itä-Ukrainan tilanteen nopeaksi rauhoittamiseksi, tästä olimme yhtä mieltä presidentti Poroshenkon kanssa. Suomi jatkaa vaikuttamistyötä kriisin ratkaisemiseksi niin EU-tasolla kuin kahdenvälisillä keskusteluillakin", Stubb toteaa.

Lue lisää


Ministeri Lenita Toivakka yleisten asioiden neuvostoon

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka osallistuu yleisten asioiden neuvostoon Brysselissä keskiviikkona 23. heinäkuuta. Kokouksen aiheita ovat Italian puheenjohtajuuskauden ohjelma, Eurooppa-neuvoston päätelmien täytäntöönpanon tehostaminen, Eurooppa 2020 -strategian väliarviointi ja Liettuan liittyminen euroalueeseen 1. tammikuuta 2015.

Lue lisää

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko