Ajankohtaista

Pääministeri Stubb: EU:n Venäjä-pakotteet välttämättömiä tässä tilanteessa

Euroopan unionin pysyvien edustajien komitea (Coreper) sopi tiistaina 29. heinäkuuta Eurooppa-neuvoston valtuuttamana uusista Venäjään kohdistettavista rajoittavista toimista. Toimet liittyvät niihin neljään sektoriin, joista EU:n ulkoministerit päättivät neuvostossaan viikko sitten.

 

"Itä-Ukrainan kriisi ei ole lientynyt, vaikka siihen on yritetty löytää neuvotteluratkaisua. Tilanne ei jättänyt EU-maille muita vaihtoehtoja kuin pakotteiden lisäämisen. Eurooppa-neuvosto edellytti kesäkuun lopun päätelmissään Venäjältä toimenpiteitä Ukrainan-tilanteen vakauttamiseksi, mutta Venäjä ei ole edesauttanut tilanteen kehittymistä positiiviseen suuntaan. On valitettavaa, että unioni joutuu ottamaan käyttöön uusia Venäjään kohdistuvia toimia, mutta se oli nyt myös välttämätöntä. Jatkamme luonnollisesti aktiivista vaikuttamista niin EU-tasolla kuin kahdenvälisissä keskusteluissa kriisin ratkaisemiseksi", pääministeri Stubb toteaa.

Lue lisää


Ministeri Lenita Toivakka yleisten asioiden neuvostoon

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka osallistuu yleisten asioiden neuvostoon Brysselissä keskiviikkona 23. heinäkuuta. Kokouksen aiheita ovat Italian puheenjohtajuuskauden ohjelma, Eurooppa-neuvoston päätelmien täytäntöönpanon tehostaminen, Eurooppa 2020 -strategian väliarviointi ja Liettuan liittyminen euroalueeseen 1. tammikuuta 2015.

Lue lisää

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko