Ajankohtaista

EU tiukentaa Venäjään kohdistuvia toimiaan

Euroopan unionin asettamat Venäjään kohdistuvat pakotetoimet astuivat voimaan 12. syyskuuta. Päätökset perustuvat Eurooppa-neuvoston 30. elokuuta tekemään linjaukseen. Rajoitukset koskevat pääomamarkkinoita, puolustustarvikekauppaa, kaksikäyttötuotteita ja sensitiivistä teknologiaa. Samalla EU laajentaa henkilökohtaisten matkustusrajoitteiden ja omaisuuden jäädytyksen kohteena olevien henkilöiden luetteloa.

 

EU on edellyttänyt, että Venäjä vetää aseensa ja joukkonsa välittömästi pois Ukrainan alueelta ja tukee poliittista ratkaisua, joka kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. EU katsoo, että Venäjä ei vielä ole tehnyt tarpeeksi edistääkseen Ukrainan kriisin neuvotteluratkaisua.

Lue lisää


Ministeri Toivakka Strasbourgiin

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka vierailee Euroopan parlamentissa Strasbourgissa 16. syyskuuta. Ministeri Toivakka tapaa vierailullaan muun muassa Euroopan parlamentin pääsihteerin Klaus Wellen, kansainvälisen kaupan valiokunnan puheenjohtajan Bernd Langen, EPP-ryhmän puheenjohtajan Manfred Weberin, suomalaisia Euroopan parlamentin jäseniä sekä erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimintaan keskittyviä parlamentin jäseniä.

Lue lisää

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko