Ajankohtaista

Pääministeri Stubb tyytyväinen keskusteluihin Aasian maiden johtajien kanssa

Pääministeri Alexander Stubb oli tyytyväinen perjantaina päättyneeseen ASEM-huippukokoukseen ja sen yhteydessä käymiensä kahdenvälisten neuvottelujen antiin. ”Sen lisäksi, että koolla oli neljäsosa maailman valtioista, kokous tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden kahdenvälisiin keskusteluihin Aasian maiden johtajien kanssa”, pääministeri sanoi.

 

Pääministeri Stubb tapasi perjantaina kokouksen yhteydessä Kiinan pääministerin Li Keqiangin. Pääministeri totesi, että Suomen ja Kiinan suhteet ovat erittäin hyvät ja dynaamiset. Parhaillaan valmistellaan myös uudenlaista kumppanuutta, jolla vahvistetaan yhteistyötä eri aloilla Suomen ja Kiinan välillä.

Lue lisää

Puhtaat teknologiat ja arktinen yhteistyö korostuivat pääministeri Stubbin Asem-puheenvuorossa


Ruotsin pääministeri Löfven Suomeen

Ruotsin uusi pääministeri Stefan Löfven tapaa pääministeri Alexander Stubbin Helsingissä maanantaina 20. lokakuuta. EU-aiheisiin painottuvassa tapaamisessa keskustellaan muun muassa vuoteen 2030 ulottuvasta ilmasto- ja energiapaketista ja energiaunionista.

Lue lisää

 

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa 2013 EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko