Ajankohtaista

Oikeusministerit keskustelevat Helsingissä EU:n oikeusalueen tulevaisuudesta

Pääministeri Jyrki Katainen ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ovat yhdessä kutsuneet EU-maiden oikeusministereitä keskustelemaan Euroopan oikeusalueen tulevaisuudesta epäviralliseen tapaamiseen Helsingissä maanantaina 28. huhtikuuta.

 

Yleisö pääsee mukaan keskusteluihin iltapäivällä, jolloin Euroopan unionin oikeusalueen tulevaisuus, perusoikeudet ja oikeusvaltioperiaate sekä korruption vastainen toiminta ovat aiheena avoimessa keskustelutilaisuudessa. Tapahtuma on maanantaina 28. huhtikuuta klo 14.15 - 16.15 Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa. Tilaisuuden kieli on englanti. Ennakkoilmoittautumiset pyydetään kaikilta osallistujilta viimeistään 23. huhtikuuta.

Lue lisää

Kutsu ja ilmoittautumisohje  


Euroopan parlamentti vaalitauolla 17. huhtikuuta alkaen

Euroopan parlamentti jäi vaalitauolle torstaina 17. huhtikuuta 2014. Euroopan parlamentin vaalit järjestetään Suomessa toukokuun 25. päivä. Ennakkoäänestyspäivät ovat kotimaassa 14.-20.5 ja ulkomailla 14.-17.5. Uuden parlamentin viisivuotiskausi alkaa 1. heinäkuuta, jolloin parlamentti kokoontuu ensimmäiseen täysistuntoon Strasbourgiin. Suomesta Euroopan parlamenttiin valitaan 13 edustajaa.

Lisätietoja eurovaaleista

Lisätietoja parlamentin viimeisestä täysistunnosta

EU-ministerivaliokunta

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu viikoittain, yleensä perjantaisin, käsittelemään poliittisesti, taloudellisesti ja oikeudellisesti merkittäviä ajankohtaisia EU-asioita. Lista ministerivaliokunnan käsittelemistä asioista julkaistaan kokousta edeltävänä iltapäivänä.

EU-ministerivaliokunnan kokousaiheet

 

Valtioneuvoston EU-selonteko

Hallitus hyväksyi kesäkuussa EU-selonteon, jossa se määrittelee EU-politiikkansa linjan ja antaa vastauksensa EU:n tulevaisuuteen kohdistuviin kysymyksiin. Suomi on sitoutunut yhteiseen rahaan euroon sekä talous- ja rahaliiton vahvistamiseen ja tukee Euroopan tiiviimpää yhdentymistä.

EU-selonteko