EU-työpaikat

EU-careers-logo

Tutustu EPSOn verkkomateriaaliin

Olitpa sitten tulevaisuuden uravalintoja miettivä opiskelija tai uutta haastetta kaipaava oman alasi ammattilainen, EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSOn sivustolta saat tarvitsemasi tiedon urapoluista EU-toimielimissä. EPSO vastaa työntekijöiden valinnasta Euroopan unionin toimielimiin ja virastoihin. Toimielimet voivat rekrytoida henkilöstöä EPSOn laatimista hyväksyttyjen hakijoiden luettelosta.

EPSO suomeksi


EU-virat

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Kilpailuja järjestetään joko yksittäisillä sektoreilla tai kaikki sektorit kattavina suurempina rekrytointijärjestelyinä. Vakituisen henkilökunnan lisäksi rekrytoidaan jonkin verran määräaikaista henkilökuntaa ja myös ylimääräisiä toimihenkilöitä.

Lue lisää

 

 

Europassi

Europassi helpottaa pätevyyden tunnustamista. Euroopan unionin tutkintojen tunnustamisjärjestelmän periaatteena on, että jossakin jäsenmaassa saavutettu ammattipätevyys tunnustetaan kaikissa jäsenmaissa. Tunnustamisjärjestelmän piiriin kuuluvat EU-maiden lisäksi ETA-maat ja Sveitsi.

Lisätietoa europassista

 

EURES-palvelut

Jos suunnittelet työnhakua Euroopasta, sinun kannattaa hyödyntää EURES-neuvojien palveluita sekä Suomessa että kohdemaassasi. EURES on Euroopan maiden työvoimaviranomaisten verkosto, jonka tarkoituksena on auttaa työnhakijoita liikkumaan vapaasti eri maiden välillä. EURES-neuvojia on isoimmissa työ- ja elinkeinotoimistoissa.

EURES - Eurooppalaisen ammatillisen liikkuvuuden portaali