Tietoa sivustosta

 

Valtioneuvoston verkkopalveluun kuuluvat valtioneuvosto.fi ja sen rekisteröitymistä edellyttävä verkkopalvelu medialle - media.valtioneuvosto.fi. Sivustosta vastaa ja sitä ylläpitää valtioneuvoston kansliassa sijaitseva valtioneuvoston viestintäosasto.

 

Sivusto palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suomenkielinen sivusto on laajin.

 

Palvelun sisältö

 

Etusivulta löytyvät tuoreimmat uutiset valtioneuvostosta sekä uutisnostoina että uutisvirrasta. Hallituksen ja pääministerin tiedotustilaisuuksia ja myös muiden ministeriöiden infoja välitetään verkkolähetyksinä. Valtioneuvoston Twitter-kanavassa näkyvät hallituksen ja ministeriöiden tiedotteet ja puheet sekä tietoja hallituksen ajankohtaisista tapahtumista. Flickrissä valtioneuvoston viestintäosasto jakaa kuvia hallituksen ja pääministerin keskeisistä tapahtumista. Etusivulta on myös pääsy valtioneuvoston  puhelinluetteloon. 

 

Sivuston keskeistä ajankohtaissisältöä ovat hallituksen ja ministeriöiden tiedotteet, tiedot valtioneuvoston päätöksistä sekä pääministerin ja muiden ministerien puheet. Tiedotteita voi tilata omaan sähköpostiinsa aihepiireittäin valittuna. Ajankohtaisosiossa ovat myös kalenteri. Kuvapankki sisältää painokelpoisia kuvia nykyisen hallituksen ministereistä ja valtioneuvoston tiloista.

 

Nykyinen hallitus -osuudesta löytyvät muun muassa ministerien henkilö-, yhteys- ja avustajatiedot sekä tietoa ministerien työnjaosta, sijaisuuksista ja ministerivaliokunnista ja neuvostoista. Hallituksen toiminta -sivuille on koottu hallituksen työhön liittyvä ajankohtainen aineisto kuten hallituksen viikko-ohjelma, tietoa valtioneuvoston päätöksistä sekä selonteot, tiedonannot, pääministerin ilmoitukset ja välikysymysvastaukset sekä seurantatietoa hallitusohjelmasta.

 

Sivusto sisältää myös yleistietoa valtioneuvoston toiminnasta ja historiasta, kuten kaikkien itsenäisyydenajan hallitusten hallitusohjelmat. Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917 -palvelu sisältää tietoja Suomen hallituksista ja ministereistä. Ministeriöt-sivulta on pääsy kaikkien ministeriöiden omille internetsivuille sekä ministeriöiden ja niiden viestintäyksiköiden yhteystiedot. 

 

Euroopan unionia koskevia asioita varten on koottu oma EU-kokonaisuus. EU-aiheiset tiedotteet, puheet ja muu ajankohtaisaineisto ovat saatavissa yhdestä paikasta, samoin EU-ministerivaliokunnan tiedotusmateriaali. Sivuilla on myös tietoa EU-asioiden käsittelystä Suomessa sekä suositut EU-työpaikkasivut.

 

Hakemistossa on aakkosellinen hakemisto ja tiedon löytämistä helpottavia linkkejä sekä jo arkistoidut kokonaisuudet, kuten keskeisimmät tiedot viimeisimmistä hallituksista.

 

Jokaiselta sivulta on pääsy hakuun, hakemistoihin, ruotsin- ja englanninkieliseen sivustoon, palautelomakkeeseen, yhteystietoihin, sivukarttaan ja sivuston esittelyyn.

 

Toiminnot

 

Haku

 

Jokaisella sivulla on hakutoiminto, jonka avulla voi etsiä tietoa valtioneuvoston verkkosivuilta. Hakutoiminto löytyy myös ruotsin- ja englanninkielisiltä sivuilta. Tiedon löytymistä helpottavat myös sivukartta sekä aakkosellinen asiasanasto.

 

Linkit

 

Palvelun sisäiset linkit aukeavat samaan selainikkunaan. Linkit palvelun ulkopuolelle avautuvat uuteen selainikkunaan, samoin pdf-tiedostot. Tulostamista varten sivujen alareunassa on tulostuslinkki. Linkki avaa sisältösivun uudessa selainikkunassa, josta sivun tekstiversion voi tulostaa.

 

RSS-palvelut ja jakaminen sosiaalisessa mediassa

 

Valtioneuvosto verkkopalvelu tarjoaa ministeriöiden tiedotteita ja puheita RSS-palveluna.

Lisätietoa RSS-palveluista

 

Valtioneuvoston ajankohtaisaineistot on mahdollista jakaa jakotyökalun avulla.

 

Palaute

 

Palautelomakkeella voi antaa palautetta valtioneuvoston kanslialle tai muille ministeriöille. Palautteita käsitellään virka-aikana, ja niihin vastataan kahden viikon sisällä. Palautteisiin ja kysymyksiin voidaan vastata vain, jos yhteystiedot on täytetty (sähköpostiosoite tai nimi ja osoite). Palautteisiin vastataan ensisijaisesti sähköpostilla.Virallinen posti tulee lähettää kirjaamon sähköpostiosoitteeseen kirjaamo(at)vnk.fi

 

Tekniset tiedot

 

Sivusto on toteutettu XHTML-tekniikalla, ja sen ulkoasu on parhaimmillaan käytettäessä uusimpia selainversioita. Sivuja voidaan käyttää myös vanhemmilla selainversioilla ja tekstiselaimilla, mutta tällöin sivujen ulkoasu saattaa olla erilainen ja palveluiden kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole täysimääräisesti käytettävissä.

 

Sivusto sisältää myös pdf-dokumentteja sekä ääni- ja videotallenteita. Pdf-tiedostojen lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma. Sen voi ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivustolta.

 

Äänitiedostot tarjotaan ladattavina mp3-tiedostoina ja videot suoratoistona Flash-muodossa. Vanhat äänitiedostot ovat RealMedia-tiedostoja.

 

Käyttöehdot

 

Tekijänoikeudet

 

Oikeudet sivustossa julkaistavaan teksti- ja kuva-aineistoon ovat valtioneuvoston kanslialla tai muulla aineiston yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla. Esimerkiksi tiedotteiden ja puheiden tekijänoikeudet ovat niiden julkaisijatiedoissa mainitulla ministeriöllä.

 

Sivuston tekstiaineiston käyttö ja siihen linkitys on sallittu hyvän tavan mukaisissa asiayhteyksissä, kun lähde mainitaan. Aineiston käytöstä sellaisenaan kaupalliseen tarkoitukseen on aina sovittava erikseen valtioneuvoston kanslian kanssa.

 

Lisätietoa kuvien käyttöoikeuksista

 

Oikeudellinen varauma

 

Sivustosta vastaa valtioneuvoston kansliassa sijaitseva valtioneuvoston viestintäosasto. Kukin ministeriö vastaa palvelussa välitettävien tiedotteidensa ja puheidensa sisällöstä.

 

Sivuston sisällössä on kaikin tavoin pyritty tiedon oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen. Valtioneuvoston kanslia ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Ministeriö ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

 

Henkilötietojen käsittely

 

Valtioneuvoston kanslia on sitoutunut suojaamaan sivuilla kävijöiden yksityisyyttä ja henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti. Emme kerää tietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa. Vain kysymyksiin tai palautteeseen vastataksemme tarvitsemme sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja.

 

 Sivustojen käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja. Sivustojen käytöstä kerätään yleisiä tilastotietoja, joita käytetään internetpalvelujen kehittämiseen. Näitä tietoja ovat

- käyttäjän IP-osoite

- kellonaika

- käytetyt sivut

- selaintyyppi.

 

Lisätietoja

 

Lisätietoja sivustosta saa valtioneuvoston viestintäosastolta info@vnk.fi.