Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Finansminister Orpo på besök till Åland

finansministeriet
Utgivningsdatum 26.5.2017 10.30
Nyhet

Finansminister Petteri Orpo ska besöka Åland måndagen den 29 maj. Ministern kommer att träffa lantrådet Katrin Sjögren, minister Mats Perämaa och andra representanter för landskapet. På agendan står bl.a. utveckling av Ålands självstyrelse, samarbetet mellan landskapet och riket samt vård‐ och landskapsreformen.

I november 2016 höll regeringen och Ålands landskapsregering ett gemensamt möte i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo. Då konstaterade mötesdeltagarna att det praktiska samarbetet mellan statsrådet och landskapet kan förbättras på flera sätt. I samband med mötet bjöd Minister Perämaa minister Orpo till Åland för fortsatta diskussioner.

Vård- och landskapsreformen gäller egentligen inte Åland, men den finansiella reform som samtidigt genomförs har verkningar för finansieringssystemet på Åland. Reformen ska vara så neutral som möjligt för Åland. Finansministeriets och landskapsregeringens tjänstemän har tillsammans arbetat med specialfrågor kring ärendet. 

Ytterligare information:

Specialmedarbetare Mikko Kortelainen, tfn 050 301 8334, mikko.kortelainen(at)vm.fi
Finanssekreterare Filip Kjellberg, tfn 02955 30123, filip.kjellberg(at)vm.fi

Beskattning Petteri Orpo aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto sote-uudistus
 
Tillbaka till toppen