Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Kirsi Henriksson utnämndes till direktör för Krishanteringscentret

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 15.12.2017 14.35 | Publicerad på svenska 15.12.2017 kl. 15.59
Pressmeddelande 136/2017

Filosofie magister Kirsi Henriksson har utnämnts till direktör för Krishanteringscentret (CMC Finland) fr.o.m. den 1 januari 2018 för en period på fem år. Krishanteringscentret finns i anslutning till Räddningsinstitutet i Kuopio.

Sedan 2008 har Henriksson varit forsknings- och utvecklingsdirektör vid Krishanteringscentret. Hon har haft betydande uppdrag i flera internationella civila krishanteringsinsatser bl.a. i Libyen och Mali. För närvarande leder Henriksson Europeiska kommissionens civila krishanteringsinsats i Niger. Henriksson har en omfattande kännedom om civil krishantering och gedigen erfarenhet av att leda och genomföra krävande internationella projekt.

Direktören för Krishanteringscentret leder Krishanteringscentrets verksamhet och ansvarar för dess utveckling, verksamhetsförutsättningar och för att de uppställda målen nås. Direktören svarar också för beredningen och genomförandet av eventuella kommande ändringar. Till uppgiften hör dessutom att delta i det arbete för planering, genomförande och utveckling av sektorn för civil krishantering som utförs inom ramen för Europeiska unionen och av internationella organisationer.

Krishanteringscentret är ett kompetenscenter för civil krishantering och internationell räddningsverksamhet. Dess huvudsakliga uppgifter är att utbilda och rekrytera sakkunniga till internationella civila krishanterings- och räddningsinsatser och att ansvara för den logistiska och materiella beredskapen samt forsknings- och utvecklingsverksamhet inom området.

Ytterligare information

Laura Yli-Vakkuri, överdirektör, tfn 0295 488 250, [email protected]

 
Tillbaka till toppen