Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

I Finland råder det för närvarande exceptionellt stor risk för skogsbrand

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 25.5.2018 14.10 | Publicerad på svenska 25.5.2018 kl. 14.14
Nyhet

Det långvariga torra och varma vädret har gjort att risken för skogsbrand har ökat exceptionellt mycket i hela landet. Enligt Meteorologiska institutet ökar risken för skogsbrand ytterligare under de kommande dagarna i största delen av landet. Varning för skogsbrand gäller i nästan hela landet.

Inrikesministeriet påpekar att det under dessa omständigheter är förbjudet att göra upp eld. Det är skäl att undvika också annan användning av eld och aktiviteter som orsakar gnistor, och man ska också iaktta större försiktighet och vara uppmärksam. Räddningsverken informerar om läget inom sina respektive områden.

Under maj månad har det brutit ut betydligt fler skogs- och markbränder än normalt. På vissa platser används räddningsverkens resurser redan till bristningsgränsen för att släcka skogs- och markbränder. I släckningsarbetet har räddningsverken fått handräckning bland annat från gränsbevakningsväsendet och Försvarsmakten. Via handräckningen har räddningsverken fått luftfartsutrustning och tilläggsresurser för släckningen. Dessutom har bland annat lokal traktorutrustning använts i släckningsarbetet.

Ytterligare information:
Taito Vainio
, styrnings- och utvecklingsdirektör, tfn 0295 488 423, [email protected]

 
Tillbaka till toppen