Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Sipilä besöker Stockholm

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 18.8.2017 13.15
Pressmeddelande 362/2017

Statsminister Juha Sipilä gör ett arbetsbesök i Sverige fredagen den 25 augusti, då det ordnas en stadsfestival i Stockholm för att fira Finlands 100-årsjubileum. Statsminister Sipilä deltar i festligheterna tillsammans med Sveriges statsminister Stefan Löfven. Statsministrarna kommer också att föra officiella diskussioner om aktuella teman.

Statsministrarna kommer bland annat att diskutera ländernas bilaterala relationer och samarbete särskilt inom bioekonomins område. Dessutom diskuteras aktuella internationella frågor och EU-frågor, såsom utvecklandet av EU:s försvarsdimension, migration samt klimat och energi (inklusive LULUCF).

Statsminister Sipilä och statsminister Löfven deltar i en glad stadsfestival i Kungsträdgårdens torg- och parkområden i hjärtat av Stockholm. Stadsfestivalen samordnas av Finlands ambassad i Stockholm. Den tre dagar långa stadsfestivalen STHLM/SUOMI är jubileumsårets största evenemang för allmänheten som ordnas utanför Finlands gränser. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Som en del av Finlands 100-årsfestligheter deltar statsminister Sipilä och statsminister Löfven också i ett evenemang där den finländska konstnären Marja Kanervos skulptur ÅR TAL invigs på Engelbrektsplan i Stockholms centrum. Verket är en del av konstprojektet ”Två länder – en framtid”. Den svenska konstnären Eva Langes verk invigs senare i Helsingfors.

Ytterligare information om statsministerns program: Riikka Pakarinen, specialmedarbetare (EU-ärenden), tfn 040 580 0833 och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

Ytterligare information om stadsfestivalen i Stockholm: Niina Hyrsky, press- och kulturråd, tfn +46 708 439 97, [email protected], Finlands ambassad i Stockholm

Finlands Ambassad, Stockholm

STHLM/SUOMI 

Ytterligare information om invigningen av konstverket: Henry Wiklund, ordförande för konstprojektet, tfn 040 586 1330

Hanaholmen, pressmeddelande 18.8.

 
Tillbaka till toppen