Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Ny enhet för gymnasiereformen fr.o.m. den 1 juli

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 28.6.2017 12.26
Pressmeddelande

En ny temporär enhet för gymnasiereformen inleder sin verksamhet vid undervisnings- och kulturministeriet den 1 juli. Enheten har som uppgift att genomföra gymnasiereformen.

Enheten kommer att bestå av tjänstemän från ministeriet. Meningen är att enhetens verksamhet pågår fram till slutet av 2018.

Pedagogie doktor och filosofie magister Tiina Silander tillträder som temporär projektchef för gymnasiereformen. För tillfället är hon projektchef för spetsprojektet Den nya grundskolan. Till Silanders uppgifter hör att koordinera gymnasiereformen, som innehåller en reform av gymnasielagen och gymnasieverksamheten. Regeringen fattade beslut om förverkligandet av gymnasiereformen i april i samband med regeringens halvtidsöversyn.

Målet med gymnasiereformen är att öka gymnasieutbildningens attraktionskraft som en allmänbildande utbildningsform som ger beredskap och behörighet för fortsatta studier, att stärka utbildningens kvalitet och inlärningsresultat samt att göra övergången till högskolestudier smidigare. Gymnasiereformen genomförs som ett samarbete mellan undervisnings- och kulturministeriet och Utbildningsstyrelsen.

Ytterligare information:
Projektchef Tiina Silander, tfn 02953 30188
Specialmedarbetare Henrik Vuornos, tfn 044 253 4444

Allmänbildande utbildning Sanni Grahn-Laasonen Utbildning Valtioneuvoston asetus
 
Tillbaka till toppen