Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Mykkänen deltar i Finland 100 år-festligheter i Norge

Utrikesministeriet
Utgivningsdatum 6.9.2017 16.05 | Publicerad på svenska 7.9.2017 kl. 13.30
Pressmeddelande

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen deltar i huvudevenemanget när Norge firar Finlands 100-årsjubileum i Oslos tekniska museum den 7 september.

Minister Mykkänen öppnar näringslivsseminariet Reboot neighbours, som riktar sig till norska företagsledare, och utställningen 100 föremål från Finland i Oslos tekniska museum.

I samband med sitt besök kommer minister Mykkänen också att diskutera Norges erfarenheter av trafikens digitalisering och internationella upphandlingar. Mykkänen kommer att träffa företrädare för finländska företag som arbetar i Norge och diskutera deras erfarenheter på den norska marknaden.

”Handeln mellan Finland och Norge har vuxit med 7 procent under det senaste halvåret, men det finns ännu utrymme för förbättring. Jag ser särskilt potential inom hälsotekniken och cleantech”, konstaterar Mykkänen.

I Oslos program med anledning av Finlands 100-årsjubileum ingår också ett seminarium för lärare och barn om innovation den 8 september och workshoppar om kodning och arkitektur. Under veckoslutet 9–10 september fortsätter programmet bland annat med program för familjer under Mumintrollets ledning.

Ytterligare information: Tuuli-Maaria Aalto, diplomatisk rådgivare, tfn +358 50 550 7546, och Katja Luopajärvi, ambassadråd, tfn +358 50 436 6506

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]

 
Tillbaka till toppen