Se mer...

Se även

Regeringsförhandlingarna

På statsrådets webbplats ges information om hur regeringsförhandlingarna framskrider och om utnämningen av den nya regeringen. På sidorna "Regeringsförhandlingarna" hittar du alla nyheter och pressmeddelanden om detta.

vn.fi/sv/regeringsforhandlingarna

Riksdagsval 2015

Det fastställda resultatet av riksdagsvalet finns publicerat på webbplatsen vaalit.fi/Resultaten. Mer information om riksdagens konstituering och de nuvarande riksdagsledamöterna finns på riksdagens webbplats.

Riksdagsvalets resultat
www.riksdagen.fi

Genomförande av projektet för utveckling av statens styrsystem


Inom projektet för utveckling av statens styrsystem utarbetades i januari 2015 ett antal rekommendationer för nästa regeringsperiod med syftet att förbättra den samhälleliga effekten av regeringens åtgärder. Den nya regeringen beslutar om den börjar använda rekommendationerna.

valtioneuvosto.fi/statens-styrsystem

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Republikens president utnämnde den 24 juni 2014 det självständiga Finlands 73:e regering, som leds av statsminister Alexander Stubb. I Stubbs regering ingår 17 ministrar.

Statsminister Stubbs regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917