Förhandlingarna om regeringsprogrammet på slutrakan

25.5.2015 18.30
SRK
Förhandlingarna om regeringsprogrammet på slutrakan

Regeringsförhandlingarna i statsrådets festvåning har framskridit och nu återstår finslipning. Regeringssonderaren Juha Sipilä meddelade att ministerierna blir 12 till antalet. Förhandlingarna kring antalet ministrar och fördelningen av ministerposterna fortsätter. Ordförandenas kommentarer till media på kvällskanten kan ses på adressen vn.fi/live.

Man har nu löst de centrala frågorna i regeringsförhandlingarna. Slutlig information om regeringsförhandlingarna ges på onsdagen den 27 maj kl. 14.

Se ordförandenas kommentarer när de anlände till Smolna på måndagen:

Juha Sipilä
Timo Soini
Alexander Stubb

Bilder från regeringsförhandlingarna

Materialet, bilderna och videoupptagningarna från regeringsförhandlingarna finns på adressen
vn.fi/sv/regeringsforhandlingarna


Se mer...

Se även

Regeringsförhandlingarna

På statsrådets webbplats ges information om hur regeringsförhandlingarna framskrider och om utnämningen av den nya regeringen. På sidorna "Regeringsförhandlingarna" hittar du alla nyheter och pressmeddelanden om detta.

vn.fi/sv/regeringsforhandlingarna

Riksdagsval 2015

Det fastställda resultatet av riksdagsvalet finns publicerat på webbplatsen vaalit.fi/Resultaten. Mer information om riksdagens konstituering och de nuvarande riksdagsledamöterna finns på riksdagens webbplats.

Riksdagsvalets resultat
www.riksdagen.fi

Genomförande av projektet för utveckling av statens styrsystem


Inom projektet för utveckling av statens styrsystem utarbetades i januari 2015 ett antal rekommendationer för nästa regeringsperiod med syftet att förbättra den samhälleliga effekten av regeringens åtgärder. Den nya regeringen beslutar om den börjar använda rekommendationerna.

valtioneuvosto.fi/statens-styrsystem

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Republikens president utnämnde den 24 juni 2014 det självständiga Finlands 73:e regering, som leds av statsminister Alexander Stubb. I Stubbs regering ingår 17 ministrar.

Statsminister Stubbs regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917