Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvosto myönsi valtiontakausjärjestelyn Viking Line -konsernin lainoille

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 15.10.2020 14.10
Tiedote
Kontti ja nosturi

Valtioneuvosto hyväksyi varustamoyhtiö Viking Line Abp:n lainoille enintään 38,7 miljoonan euron valtiontakaukset osana huoltovarmuuskriittisille varustamoille suunnattua takausohjelmaa. Myönnetyillä takauksilla pyritään turvaamaan Viking Linen maksuvalmius ja yhtiön toiminta koronakriisistä aiheutuneen poikkeustilanteen yli.

Matkustaja- ja tavaraliikennettä hoitavien varustamoiden toiminta on kärsinyt merkittävästi koronakriisin vaikutuksista. Koronakriisistä aiheutunut kysynnän väheneminen ja matkustusrajoitukset ovat johtaneet siihen, että matkustajaliikenne on ollut keväästä alkaen hyvin rajallista.

Valtioneuvostolle annettiin valtuus myöntää huoltovarmuuskriittisten varustamojen toiminnan turvaamiseen valtiontakauksia enintään 600 miljoonan euron määrään saakka vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa.

Takaukset annetaan Euroopan komission antamien koronakriisiin liittyvien väliaikaisten valtiontukisääntöjen mukaisesti. Komissio on hyväksynyt varustamoiden valtiontakausohjelman ehdot ja takauksien antamisen 90 prosentin määrälle lainoista.

Väliaikaiset valtiontukisäännöt mahdollistavat yritysrahoituksen saatavuuden

EU on joustavoittanut valtiontukisääntöjään tilapäisesti, jotta jäsenvaltiot voivat turvata erityisesti yritysrahoituksen saatavuuden ja yritysten maksuvalmiuden koronakriisin aikana. Tilapäiset säännöt ovat voimassa tämän vuoden loppuun.

Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle kaikista tilapäisten sääntöjen mukaisista toimista. Lisäksi komission on hyväksyttävä toimet ennen kuin ne voidaan ottaa käyttöön.

Lisätietoja:
Finanssineuvos Sakari Lehtiö, puh. 02955 30439, sakari.lehtio(at)vm.fi 
Finanssineuvos Pauli Kariniemi, puh. 02955 30210, pauli.kariniemi(at)vm.fi (tavoitettavissa 19.10.2020 alkaen)

 
Sivun alkuun