Hyppää sisältöön

Ajankohtaista liikenneturvallisuudesta – liikenneturvallisuusfoorumi 27.9.2024

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 24.9.2024 9.00
Tiedote
Liikenneturvallisuusfoorumi 27.9.2024.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää osana liikenneturvallisuusstrategian toimeenpanoa ja seurantaa liikenneturvallisuusfoorumin perjantaina 27.9.2024 klo 9–11.30. Hybriditilaisuudessa keskustellaan liikenneturvallisuuden ajankohtaisista aiheista.

Vuosittain järjestettävässä foorumissa esitellään liikenneturvallisuusstrategian toimeenpanon etenemistä sekä keskustellaan liikenneturvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisista aiheista, kuten uusista ilmiöistä ja liikenneturvallisuuden tutkimuksesta.

Foorumin teemoina kotimainen ja eurooppalainen liikenneturvallisuustyö sekä nuorten liikenneturvallisuus

Tämän vuoden teemoina ovat liikenneturvallisuustyö Suomessa ja laajemmin Euroopassa sekä nuorten liikenneturvallisuus. Tilaisuuden avaa liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne, joka kertoo Suomen vahvuuksista liikenneturvallisuuden edelläkävijänä.

Tilaisuudessa kuullaan Safe System -lähestymistavasta, jossa pyritään ottamaan huomioon inhimillisten virheiden mahdollisuus liikenteessä ja kompensoimaan niitä muilla toimenpiteillä. Lisäksi saadaan katsaus nuorten liikenneturvallisuuden erityispiirteisiin ja avainlukuihin sekä keskustellaan siitä, miten voimme parantaa nuorten turvallisuutta liikenteessä. Foorumissa kuullaan myös Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) toiminnanjohtajan Antonio Avenoson puheenvuoro.

Seuraa foorumia verkossa

Foorumia voi seurata verkkolähetyksenä alla olevasta linkistä. Tilaisuus järjestetään hybridinä, mutta osallistujien määrä paikan päällä on rajattu.

Lisätietoja: 

erityisasiantuntija Sofia Johansson, p. 0295342090, [email protected]