Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Rahoitushaku matkailun kehittämiseen alueilla käynnistynyt

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 3.7.2020 10.30
Tiedote

Matkailuelinkeinon elpymisen edistämiseen ja matkailun kehittämiseen alueilla on tarjolla uutta rahoitusta. Sitä voivat hakea matkailun alueorganisaatiot ja vastaavat toimijat, jotka tukevat yritysten toimintaa ja kehittävät alueella matkailua laaja-alaisesti.

Rahoitusta voi hakea hankkeisiin, joilla tuetaan alueen mahdollisuuksia kehittää matkailua, vahvistetaan alueen matkailukehittämisen johtamista ja koordinointia sekä tehostetaan kansallista yhteistyötä. Hankkeisiin on varattu valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa yhteensä neljä miljoonaa euroa. Hallituksen tavoitteena on auttaa matkailuyrityksiä toipumaan koronakriisistä.

Kohdennettu rahoitushaku järjestetään 3.7.2020–31.8.2020. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvat toimijat voivat hakea rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta. Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii Varsinais-Suomen liitto. Laajemmissa yhteishankkeissa rahoitusta haetaan hankkeen päätoteuttajan Yritys- ja yhteisötietojärjestämään (YTJ) ilmoittaman kotipaikan mukaan joko Itä- ja Pohjois-Suomen alueelta tai Etelä- ja Länsi-Suomen alueelta.

Hankkeet nopeasti toteutukseen matkailun elpymiseksi

Hankkeiden pääasiallisena tavoitteena tulee olla matkailuelinkeinon elpymisen edistäminen ja matkailun kehittäminen alueilla. Hankkeiden on oltava käynnistettävissä ja toteutettavissa nopealla aikataululla sekä päätyttävä 31.12.2021 mennessä.

Hankkeiden on myös sovittava yhteen Suomen matkailustrategian kattoteemojen kanssa. Kattoteemoja ovat

  1. Kestävyydestä Suomen matkailun kilpailuvaltti
  2. Matkailualan digitalisointi
  3. Matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus
  4. Kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen.

Tarkat hakuehdot ja arviointikriteerit on julkaistu Etelä-Savon maakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilla.

Lisätiedot:

johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, TEM, p. 050 358 9497
aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen, Etelä-Savon maakuntaliitto, p. 040 540 5903
aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio, Varsinais-Suomen liitto, p. 040 506 3715

 
Sivun alkuun