Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Eurooppaministerit keskustelivat elpymiskokonaisuudesta

Valtioneuvoston viestintäosasto
16.6.2020 21.52
Tiedote 429

Eurooppaministerit keskustelivat epävirallisessa videokokouksessaan tiistaina 16. kesäkuuta Euroopan komission esittämästä elpymiskokonaisuudesta, jonka tarkoituksena on vauhdittaa unionin alueen taloutta koronakriisin jälkeen. Tämä ensimmäinen ministeritason keskustelu aiheesta pohjusti EU-maiden päämiesten perjantaista videokokousta.

”Suomi suhtautuu rakentavasti komission uuteen esitykseen monivuotiseksi rahoituskehykseksi sekä esitykseen elpymisrahastoksi. Koronakriisi iski pahasti EU-maiden talouteen. Tarvitsemme tehokkaan ja kertaluonteisen paketin talouden vauhdittamiseen. Sellaisenaan Suomi ei kuitenkaan voi komission esitystä hyväksyä, läpi on käytävä esimerkiksi paketin koko ja lainarahan ja suorien tukien suhde. Tärkeää on myös kohdentaa rahat tehokkaasti”, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sanoi.

Eurooppaministerit keskustelevat myös EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta. Vaikka neuvottelut ovat edenneet huolestuttavan hitaasti, Britannia ei ole pyytämässä jatkoa siirtymäajalle, joka päättyy vuoden vaihteessa.

”Suomi ja muut EU-maat antavat EU:n pääneuvottelija Michel Barnierille edelleen täyden tukensa. EU on rakentava neuvottelukumppani, mutta on myös tärkeää pitää kiinni periaatteistamme, kuten EU:n sisämarkkinoiden ja avoimen kauppapolitiikan turvaamisesta”, eurooppaministeri Tuppurainen totesi.        

Lisätietoja: erityisavustaja Pilvi-Elina Kupias 0295 160 995, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Lisätietoja neuvoston sivuilla

Valokuvia median käyttöön

 
Sivun alkuun