Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

EU-asiat ja arktiset kysymykset olivat esillä Suomen ja Islannin pääministerien tapaamisessa

Valtioneuvoston viestintäosasto 25.1.2019 11.45
Tiedote 42/2019

Pääministeri Juha Sipilä ja Islannin pääministeri Katrín Jakóbsdottir keskustelivat kahdenvälisesti perjantaina pohjoismaisen ilmastokokouksen yhteydessä. Suomen heinäkuussa alkava EU-puheenjohtajakausi ja EU:n ajankohtaiset kysymykset nousivat esiin tapaamisessa. Pääministerit keskustelivat muun muassa brexitistä.

”Brexit on ikävä asia meille kaikille, Isolle-Britannialle, EU:lle ja läheisille kumppanimaille, mutta se ei ole maailmanloppu. Erosopimus on paras mahdollinen kompromissi. Me emme halua avata sitä”, pääministeri Sipilä sanoi.

”Arktisella neuvostolla on tärkeä rooli”

Lisäksi pääministerit keskustelivat maiden kahdenvälisistä suhteista, arktisista kysymyksistä, innovaatiopolitiikasta ja Islannin vuoden 2019 puheenjohtajuuksista. Suomen kausi Arktisen neuvoston puheenjohtajana päättyy toukokuussa, jolloin Islanti aloittaa oman kaksivuotiskautensa neuvoston puheenjohtajamaana.

”Suomi ja Islanti tekevät työtä sen hyväksi, että siirtymä Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden välillä on sujuva. Olemme tyytyväisiä siitä, että Islanti jatkaa työtä esimerkiksi meteorologian ja mustan hiilen suhteen. Olemme nähneet, että arktinen yhteistyö jatkuu menestyksekkäästi kansainvälisistä jännitteistä huolimatta. Arktisella neuvostolla on tärkeä rooli voimistamassa rauhaa, vakautta ja rakentavaa yhteistyötä arktisella alueella”, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 0295 160 306, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Palaa sivun alkuun