Hyppää sisältöön

EU hakee kemikaalipolitiikan asiantuntijoita

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.3.2021 17.35
Tiedote 166/2021

Oletko kemikaalialan asiantuntija? Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura ja työskentely monikulttuurisessa ja kansainvälisessä ympäristössä? Jos vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, nyt voi olla mahdollisuutesi työllistyä asiantuntijaksi EU:n palvelukseen.

Euroopan komissio hakee parhaillaan asiantuntijoita, joilla on työkokemusta kemikaalialalta. Palvelukseen otetut henkilöt työskentelevät virkamiehinä pääasiassa Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosastolla sekä ympäristöasioiden pääosastolla. Tehtävän palkkaluokka on AD 6, joka tarkoittaa noin 5500 euron nettokuukausipalkkaa.

Asiantuntijan tehtäviin kuuluu kemikaalipolitiikan ja -lainsäädännön laatiminen, hallinnointi ja täytäntöönpano, sääntelytehtävien hoitaminen kemikaaleihin liittyvillä eri aloilla (muun muassa ihmisten terveydelle ja ympäristölle aiheutuvien riskien arviointien sekä sosioekonomisten analyysien seuraaminen) sekä lainsäädännön täytäntöönpanon valvonta. Muita tehtäviä ovat jäsenvaltioiden kokousten ja neuvottelujen valmistelu ja niihin osallistuminen, kehityssuuntausten ja kauppasopimusten seuraaminen sekä kemikaalipolitiikkaa koskeviin neuvotteluihin, myös kansainvälisiin neuvotteluihin, osallistuminen.

Hakijalla tulee olla vähintään nelivuotinen korkeakoulututkinto kemian, kemian tekniikan, mineralogian, kaivosalan, toksikologian, ekotoksikologian, biologian, ympäristötutkimuksen, lääketieteen, eläinlääketieteen tai farmakologian alalta taikka muulta suoraan työtehtäviin liittyvältä alalta. Lisäksi hakijalla tulee olla tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kolmen vuoden työkokemus kemikaalialalta. Tehtävään voivat hakea myös henkilöt, joilla on vähintään kolmivuotinen korkeakoulututkinto edellä mainituilta aloilta ja sen jälkeen hankittu vähintään neljän vuoden työkokemus kemikaalialalta.

Hakijan on oltava EU:n kansalainen, ja hänellä on oltava perusteellinen taito yhdessä EU:n 24 virallisesta kielestä (esimerkiksi suomi tai ruotsi) sekä riittävä englannin tai ranskan kielen taito.

Euroopan komissio on asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa työntekijöille monenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa osaamista, kehittää taitoja ja edetä uralla. EU:n toimielimet muodostuvat monikulttuurisista, kansainvälisistä ja monimuotoisista tiimeistä, joiden tekemästä työstä hyötyvät noin 450 miljoonan unionin kansalaisen lisäksi myös ihmiset EU:n ulkopuolella. Kulttuurinen monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat EU:n perusarvoja. 

Lisätietoa: EU-erityisasiantuntija Noora Saarinen, p. 295 160 845 tai [email protected], valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun