Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Euroopan meripäivässä Turussa esillä sinisen talouden investoinnit

Valtioneuvoston viestintäosasto 18.5.2016 12.20
Uutinen

Euroopan meripäivä kokoaa 18. ja 19. toukokuuta Turkuun yli 1 000 merialan kansainvälistä ja kotimaista toimijaa pohtimaan tapoja lisätä meritalouden ja merenkulkualan sinisen talouteen suunnattuja investointeja.

Konferenssin teema sininen biotalous on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta biotalouden, kiertotalouden ja puhtaiden ratkaisujen edelläkävijä vuoteen 2025 mennessä.

"Vientiä ja työllisyyttä vauhditetaan kestävillä ratkaisuilla. Pyrimme edesauttamaan kasvuun tarvittavia yritysinvestointeja keventämällä sääntelyä. Laadimme parhaillaan sinisen biotalouden kansallista kehittämissuunnitelmaa vesiin liittyvien taloudellisten kasvumahdollisuuksien hyödyntämiseksi ja pyrimme turvaamaan meriklusterin tulevaisuuden jatkossakin”, pääministeri Sipilä sanoo.

Meripäivän ohjelman avaa EU:n ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Karmenu Vella. Tapahtumassa valtioneuvostoa edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät Euroopan komissio, Turun kaupunki ja valtioneuvoston kanslia.

Lisätietoja seminaarista (englanniksi)
Meripolitiikka Suomessa

Juha Sipilä Kimmo Tiilikainen
Palaa sivun alkuun