Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Ministeri Tuppurainen ja Ruotsin EU-ministeri Dahlgren: Toimivat sisämarkkinat ovat koronakriisistä toipumisen ytimessä

Valtioneuvoston viestintäosasto 5.6.2020 15.48
Tiedote

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen osallistui tänään perjantaina 5. kesäkuuta Hanasaaren kulttuurikeskuksen järjestämään keskustelusarjaan koronakriisin hoidosta Suomessa ja Ruotsissa. Euroopan unionia ja koronakriisiä otsikolla "Kan EU gå stärkt ur coronakrisen?" käsitelleessä videoseminaarissa ministeri Tuppurainen keskusteli yhdessä Ruotsin EU-ministeri Hans Dahlgrenin kanssa, millaisen roolin EU tulee ottamaan koronakriisin jälkeisessä jälleenrakentamisessa.

Tilaisuuden yhteydessä ministerit julkaisivat yhteisen kannanoton EU:n sisämarkkinoiden roolista EU:n yhteisen hyvinvoinnin rakentamisessa.

”Hyvin toimivat sisämarkkinat ovat EU:n vaurauden tae. Viime kuukausien kriisi on osoittanut niiden arvon niin kansalaisille kuin yrityksille. Sisämarkkinoiden turvaamisen ja vahvistamisen on siis oltava keskeisellä sijalla, kun suunnitellaan EU:n elpymistä ja pitkän aikavälin kasvua”, kannanotossa todetaan.

Ministerit painottavat myös EU:n kauppapolitiikan merkitystä koronasta elpymisessä ja varoittavat protektionismista.

”EU:n kauppapolitiikkaa on koronaviruspandemian jälkeen arvioitava kärsivällisesti ja huolellisesti tekemättä hätäisiä johtopäätöksiä. Meidän on toimittava käytännönläheisesti. Emme saa unohtaa niitä merkittäviä etuja, joita vuosikymmeniä kestänyt vapaakauppa on tuonut mukanaan. EU:n tulee säilyttää asemansa vapaakaupan puolustajana, ei lietsoa kauppasotia”, ministerit päättävät.

Lisätietoja: erityisavustaja Pilvi-Elina Kupias 0295 160 995, valtioneuvoston kanslia

Palaa sivun alkuun