Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministerit Tuppurainen ja Paatero tulevaisuuskonferenssin täysistuntoon

valtioneuvoston viestintäosastovaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2021 11.09
Tiedote 611/2021

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen ja kuntaministeri Sirpa Paatero edustavat etäyhteyksin Suomen hallitusta EU:n tulevaisuuskonferenssin toisessa täysistunnossa, joka järjestetään 22.-23.10.2021 Strasbourgissa. Suomea edustaa myös kansalaisedustajaksi nimetty Ninni Norra.

Tulevaisuuskonferenssin täysistunnon keskustelua valmistellaan yhdeksässä temaattisessa työryhmässä, jotka käynnistävät työnsä perjantaina. Työryhmät valmistelevat tulevaisuuskonferenssin täysistuntokeskusteluita. Työryhmät käsittelevät muun muassa asioita, joita kansalaiset nostavat esiin ympäri Eurooppaa järjestettävissä kansalaistilaisuuksissa, EU-tason kansalaispaneeleissa sekä verkkofoorumissa. 

Valtioneuvostossa Euroopan tulevaisuuskonferenssista vastaava eurooppaministeri Tuppurainen edustaa Suomea työryhmässä, jonka teemana on arvot, oikeudet, oikeusvaltio ja turvallisuus. Kuntaministeri Paatero puolestaan edustaa Suomea digitalisaatio-työryhmässä. 

”Suomi on Euroopan kärkeä digitalisaatiossa, ja se antaa meille mahdollisuuksia vaikuttaa. Toimimme EU:ssa sen puolesta, että eurooppalainen visio digitaalisesta tulevaisuudesta on ihmislähtöinen ja yhdenvertainen”, sanoo julkisen hallinnon digitalisaatiosta vastaava kuntaministeri Sirpa Paatero.

Eurooppaministeri Tuppurainen käyttää Suomen hallituksen puheenvuoron lauantaina täysitunnossa. Lauantaina istunnossa käsitellään muun muassa EU-tason kansalaispaneelien, jäsenmaissa järjestettyjen kansalaistilaisuuksien sekä verkkofoorumin tähänastisia aihenostoja. Suomessa kansalaisten näkemyksiä ja toiveita kootaan muun muassa ministerien Eurooppa olemme me –kiertueella. Viisi ensimmäistä tapahtumaa on jo järjestetty ja useita muita on vielä tulossa eri puolilla Suomea. 

”On tärkeää, että tulevaisuuskonferenssi säilytetään vahvasti kansalaisia lähellä olevana projektina. Tämän täytyy näkyä myös täysistunnossa ja työryhmissä. Meidän on käytettävä täysimääräisesti tämä mahdollisuus kuulla laaja-alaisesti eurooppalaisten ajatuksia ja entisestään lisätä unionin läpinäkyvyyttä”, toteaa ministeri Tytti Tuppurainen.

Suomalaiset voivat vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimessa verkkofoorumissa. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa käytetään EU-tason yhteistä tunnistetta #SinunTulevaisuutesi.

Lisätietoja: EU-asiantuntija Topi Juga, p. 0295 160 459 ja EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Sirpa Paatero Tytti Tuppurainen
 
Sivun alkuun