Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri ja eduskuntapuolueet keskustelivat EU-puheenjohtajakaudesta

Valtioneuvoston viestintäosasto 24.10.2018 17.04
Tiedote 496/2018

Pääministeri Juha Sipilä järjesti keskiviikkona 24. lokakuuta toisen pyöreän pöydän keskustelun Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden tavoitteista eduskuntaryhmien edustajien kanssa. Keskustelu oli jatkoa pääministerin maaliskuussa järjestämälle vastaavalle kokoontumiselle.

Ennen keskustelua parlamentaarisen ryhmän puheenjohtaja Arto Satonen luovutti pääministeri Sipilälle raportin, jossa eduskuntapuolueet ovat kartoittaneet Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelman mahdollisia aiheita.

- Raporttiin on hyvin poimittu keskeisiä EU-politiikan aihealueita. Sen pohjalle on hyvä rakentaa jatkotyötä ja se voi toimia myös kansalaiskeskustelun innoittajana. Kaikkien puolueryhmien kesken tehty kartoitus on ollut arvokas prosessi, pääministeri Sipilä totesi.

- On luontevaa, että jätämme kansallisen puheenjohtajaohjelman linjauksen tulevan hallituksen tehtäväksi. Aikataulusyistä on välttämätöntä, että virkamiestaso tekee esityötä tulevalle hallitukselle. Vaalithan ovat huhtikuun puolivälissä, hallitusneuvottelut vievät oman aikansa ja puheenjohtajuus alkaa jo heinäkuun alussa, pääministeri Sipilä totesi.

Parlamentaarisen ryhmän raportti julkistetaan torstaina 25. lokakuuta klo 13 eduskuntaryhmien toimesta.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Palaa sivun alkuun