Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri Rinne EU-huippukokouksiin Brysseliin

Valtioneuvoston viestintäosasto 15.10.2019 16.30
Tiedote 536/2019

Pääministeri Antti Rinne osallistuu Brysselissä 17. ja 18. lokakuuta pidettävään Eurooppa-neuvostoon, ilman Britanniaa kokoontuvaan Eurooppa-neuvostoon (artikla 50) sekä 16. lokakuuta järjestettävään sosiaalialan kolmikantahuippukokoukseen.

Lokakuun Eurooppa-neuvostossa pääministeri Rinne alustaa keskustelun EU:n seuraavasta monivuotisesta rahoituskehyksestä vuosille 2021–2027. Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaana Suomi on valmis lokakuun huippukokouksen keskusteluiden pohjalta viimeistelemään esityksen päätöksenteon pohjaksi.

Pääministeri Rinne kertoo Eurooppa-neuvostossa myös, miten Suomi on ensimmäisenä puheenjohtajamaana alkanut jalkauttaa EU-johtajien kesäkuun Eurooppa-neuvostossa hyväksymää unionin strategista ohjelmaa vuosille 2019–2024. Eurooppa-neuvostossa on esillä myös Turkki ja Syyrian tilanne.

Ilman Britanniaa kokoontuva Eurooppa-neuvosto (artikla 50) käsittelee brexit-tilannetta. EU on edelleen valmis etsimään ratkaisuja, mutta Britannian ero ilman sopimusta lokakuun lopussa on mahdollinen.

Pääministeri Rinne osallistuu myös sosiaalialan kolmikantahuippukokoukseen, joka on EU-instituutioiden ja Euroopan tason työmarkkinajärjestöjen johtotason keskustelufoorumi. Tällä kertaa teemana on kilpailukykyinen, oikeudenmukainen ja kestävä Eurooppa. Pääministeri Rinne toimii huippukokouksen puheenjohtajana yhdessä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kanssa.

Rahoituskehysneuvotteluita johtava eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on mukana pääministeri Rinteen delegaatiossa Eurooppa-neuvostossa. Työministeri Timo Harakka puolestaan osallistuu sosiaalialan kolmikantahuippukokoukseen.

Lisätietoja: pääministerin EU-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto, p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Pilvi-Elina Kupias, p. 0295 160 995, erityisavustaja (mediasuhteet) Dimitri Qvintus, p. 050 574 0956 ja EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Antti Rinne
Palaa sivun alkuun