Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri Sipilä EU:n ja Arabiliiton huippukokoukseen Egyptiin

Valtioneuvoston viestintäosasto 21.2.2019 16.00
Tiedote 112/2019

Pääministeri Sipilä osallistuu 24.-25. helmikuuta Egyptin Sharm El Sheikhissä pidettävään EU:n ja Arabiliiton huippukokoukseen. Kokous tuo ensimmäistä kertaa yhteen molempien osapuolten valtion- tai hallitusten johtajat. Sen tarkoituksena on lujittaa arabimaiden ja EU:n välisiä yhteyksiä ja käsitellä laajasti yhteisiä haasteita.

EU:n ja Arabiliiton johtajat käsittelevät kokouksessa muun muassa kauppaa ja investointeja, alueen turvallisuustilannetta ja muuttoliikettä sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtääviä toimia.

Suomi katsoo, että huippukokoukselta on tärkeää saada vahva, yhteinen viesti EU:n ja Arabiliiton välisen poliittisen vuoropuhelun ja yhteistyön tärkeydestä yhteisten intressien edistämisessä ja globaaleihin haasteisiin vastaamisessa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk toimii kokouksen puheenjohtajana yhdessä Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin kanssa. Myös komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sekä korkea edustaja Federica Mogherini osallistuvat kokoukseen.

Lisätietoa kokouksesta

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 050 566 7889 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Juha Sipilä
Palaa sivun alkuun