Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Pääsihteeri Pekka Sinko: Kiina ja palveluvaltaistuminen supistavat globaaleja arvoketjuja

Valtioneuvoston viestintäosasto 13.2.2020 8.02
Uutinen 3/2020

Finanssikriisin jälkeen ulkomaankaupan globaali kasvuvauhti on hidastunut. Syitä kehitykseen on haettu ennen muuta lisääntyneestä protektionismista, mutta taustalta löytyy myös muita syitä kuten Kiinan muuttuva rooli ja palveluviennin kasvu. Tavaroiden tuotantoon liittyvien kansainvälisten arvoketjujen vienti- ja tuonti-intensiivisyys on alentunut. Onko kehitys Suomen kannalta huono vai myönteinen uutinen? Mitä Suomen viennille Kiinaan on käynyt finanssikriisin jälkeisessä maailmassa, onko vientimme rakenne muuttunut ja mitä tilastoista voidaan päätellä?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohtii pääsihteeri Pekka Sinko tänään julkaistussa talousneuvoston Talouspolitiikka-kirjoitussarjassa julkaistussa kirjoituksessaan.

Pääsihteeri Pekka Sinko: Kiina ja palveluvaltaistuminen supistavat globaaleja arvoketjuja 

Talouspolitiikka-kirjoitussarjassa talousneuvoston jäsenet ja asiantuntijat kirjoittavat talouden ajankohtaisista kysymyksistä sekä taustoittavat neuvostossa käsiteltäviä asioita. Neuvoston helmikuun kokouksessa aiheena oli kansainvälisten arvoketjujen kehitys ja merkitys Suomelle. Aihetta käsiteltiin OECD:n tuottaman analyysin pohjalta.

Talouspolitiikka-kirjoitussarja

Palaa sivun alkuun