Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sisäministeriö ja muut TUVE-sähköpostia käyttävät ministeriöt ottavat käyttöön govsec.fi-päätteen

SisäministeriöValtioneuvoston viestintäosasto
5.10.2021 13.37
Tiedote 567/2021

Sisäministeriö ja muut turvallisuusverkkoa (TUVE) käyttävät ministeriöt ottavat käyttöön uuden @govsec.fi-sähköpostipäätteen 5. lokakuuta alkaen. Päätettä käytetään TUVE-sähköposteissa. Muutos on osa valtioneuvoston sähköpostijärjestelmien ja -osoitteiden yhtenäistämistä.

Sisäministeriön sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa [email protected] Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan.

Myös sisäministeriön yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat. Muutos koskee esimerkiksi kirjaamon osoitetta, joka on uudistuksen jälkeen [email protected] Ajantasaiset yhteystiedot kannattaa tarkistaa sisäministeriön verkkosivuilta.

Muutos ei vaikuta ministeriön verkkosivujen osoitteeseen, joka säilyy ennallaan.

TUVE-sähköposti on korotetun tietoturvallisuuden vaatimukset täyttävä palvelu, jota turvallisuusviranomaiset käyttävät. Palvelua käytetään julkisen hallinnon turvallisuusverkkoon liitetyillä työasemilla ja laitteilla.

TUVE-sähköpostia käytetään sisäministeriön ohella myös muissa ministeriöissä. Uudet TUVE-sähköpostiosoitteet ovat muutoksen jälkeen muotoa [email protected] Kaikilla ministeriöiden henkilöstöllä ei ole käytössä TUVE-osoitetta.

Sähköpostiosoitteet muuttuvat kaikissa ministeriöissä

Koko valtioneuvoston sähköpostiosoitteet muuttuvat. Suurin osa ministeriöistä on jo ottanut käyttöön uuden @gov.fi-päätteen. Päätettä käyttävät liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö ja ympäristöministeriö. Ulkoasiainhallinnon gov.fi-osoitteen käyttöönoton aikataulu vahvistetaan myöhemmin.

Sähköpostiosoitteiden muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista. Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Lisätietoja: osastopäällikkö Janne Kerkelä, p. 0295 160 381, [email protected], valtioneuvoston kanslia, valtioneuvoston hallintoyksikkö

Sivun alkuun