Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli Solidiumin päivitetyn toimiohjeen

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 12.6.2020 11.27
Tiedote 413

Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli tänään perjantaina 12. kesäkuuta sijoitusyhtiö Solidium Oy:n uuden toimiohjeen. Valtion täysin omistama Solidium on suomalainen ankkuriomistaja, jolla on kansallinen intressi toiminnassaan. Se omistaa vähemmistöosuuksia kansallisesti merkittävissä pörssinoteeratuissa yhtiöissä.

”On tärkeää, että valtiolla on Solidiumin kaltainen toimija, joka toimii valtion työkaluna kotimaisen omistuksen vahvistamiseksi ja vakauttamiseksi pörssiyhtiöissä. Solidiumin avulla voimme huolehtia, että Suomelle tärkeiden yhtiöiden omistus säilyy riittävissä määrin kotimaisissa käsissä niin normaali- kuin poikkeusaikoina”, eurooppa- ja ohjausministeri Tytti Tuppurainen toteaa.

Toimiohjeessa määritellään muun muassa Solidiumin hallituksen ja valtio-omistajan välinen yhteistyö, valtion tuotto-odotukset ja hallitusvalinnat.

Lisätietoja: erityisavustaja Tino Aalto, [email protected], p. 050 436 9188, ja finanssineuvos Maija Strandberg, [email protected], p. 050 407 8423, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun