Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Sipilä: Tasa-arvon osoitus Merkelille

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.3.2018 10.17
Kolumni

Tänään työpäiväni täytti erittäin tärkeä teema. Suomen hallitus myönsi ensimmäisen kansainvälisen tasa-arvopalkinnon Saksan liittokansleri Angela Merkelille. Merkel sai tietää palkinnostaan jo joulukuussa, mutta tänään palkintosumma ohjattiin hänen valitsemalleen kansalaisjärjestölle.

Angela Merkel  toimii esimerkkinä naisille ja tytöille ympäri maailmaa. Merkel on yksi Euroopan ja maailman vaikutusvaltaisimmista naisista. Hän on osoittanut työssään erityistä sitkeyttä, osaamista ja johtajuutta.

Eurooppalaisena kollegana olen seurannut läheltä Merkelin työtä. Hän on erittäin analyyttinen. Pidän yhteistyön tekemisestä hänen kanssaan.

Tänään Tampereella Merkelin puolesta palkinnon otti vastaan Saksan suurlähettiläs. Merkel ohjaa 150 000 euron palkintosumman nigeriläiselle naisten ja tyttöjen oikeuksia edistävälle kansalaisjärjestölle. Järjestö suunnittelee perustavansa palkintorahoilla turvakodin. 

Merkel korosti videotervehdyksessään, että meidän ei tule suvaita sitä, että naiset joutuvat väkivallan kohteiksi vain siksi, että ovat naisia. Perheväkivallan määrä on Suomessakin suuri – liian moni suomalainenkin nainen joutuu hakemaan suojaa turvakodista. Meillä on paljon tehtävää omassakin maassamme kotirauhan vahvistamiseksi.

Sukupuolten tasa-arvo on yksi suomalaisen yhteiskunnan perusarvoista. Siksi Suomen hallitus perusti kansainvälisen tasa-arvopalkinnon Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 2017.

Julkaistu ensimmäisen kerran 6.3.2018.

 
Sivun alkuun