Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtio siirtää Anora Group Oyj:n osakkeet Solidiumin omistukseen

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 25.11.2021 13.21
Tiedote 674

Valtioneuvoston yleisistunto on tänään 25.11.2021 päättänyt siirtää pörssiyhtiö Anora Group Oyj:n osakkeet valtioneuvoston kansliasta erityistehtäväyhtiö Solidium Oy:n omistukseen ja omistajaohjaukseen. Valtion Anora-omistuksella on finanssi-intressi ja omistusosuus 19,4 prosenttia.

Solidium on valtion kokonaan omistama yhtiö, joka omistaa vähemmistöomistuksia pääsääntöisesti pörssinoteeratuissa yhtiöissä. Solidiumin omistamilla yhtiöillä katsotaan olevan Suomen talouden kannalta tärkeä rooli. Valtion strategisen intressin omistukset on keskitetty valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen. Valtio on Anoran toiseksi suurin omistaja 19,4 prosentin osuudellaan ja valtio on asettanut omistukselle finanssi-intressin.

Anora on Pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistaja ja bränditalo. Yhtiö syntyi Altia Oyj:n ja norjalaisen Arcus ASA:n fuusioiduttua syyskuussa 2021. Yhtiön osakkeet on noteerattu Helsingin ja Oslon pörsseissä.

Lisätiedot: finanssineuvos Pekka Hurtola, VNK, [email protected], p. 029 5160 143, finanssineuvos Maija Strandberg, VNK, [email protected], p. 0295 160 981
 

 
Sivun alkuun