Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston tulevaisuusselonteon tulevaisuusdialogeille Suomen dialogiteko 2021 –tunnustus

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.5.2022 16.42
Tiedote 300/2022

Erätauko-säätiö myönsi 11.5.2022 valtioneuvoston tulevaisuusselonteon osana järjestetylle Tulevaisuusdialogit-kokonaisuudelle Suomen dialogiteko 2021- tunnustuksen demokratian vahvistamisesta.

Tulevaisuusselonteon tehtävä on tunnistaa päätöksenteon kannalta tärkeitä, tulevaisuudessa erityistä huomiota vaativia asioita. Suomalaista yhteiskuntaa on osallistettu tulevaisuuskeskusteluun osana tulevaisuusselontekotyötä. Valtioneuvoston kanslia on osana tulevaisuusselonteon valmistelua järjestänyt 50 dialogia Suomen tulevaisuudesta yhdessä Erätaukosäätiön kanssa. 

Keskusteluihin kutsuttiin erilaisia ja eritaustaisia ihmisiä samaan piiriin pohtimaan Suomen tulevaisuutta. Keskusteluita järjestettiin Erätauko-menetelmällä eri puolilla Suomea etäyhteyden avulla, yhteistyössä alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tulevaisuusdialogit tukivat hallitusten politiikkauudistamisen lupausten toteutumista mm. uudenlaisesta vuorovaikutuksesta.

Perusteluissaan Erätauko-säätiö kertoo, että poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi se on halunnut tehdä eri toimijoiden dialogityötä näkyväksi. Tunnustuksen kautta säätiö haluaa kiittää tunnustuksen saaneita toimijoita hyvästä työstä sen eteen, että erilaiset ihmiset tulevat kuulluksi. Aiemmin tunnustus on myönnetty yhdelle toimijalle.

Valtioneuvoston kanslia ja tulevaisuusselonteon valmistelijat kiittävät tunnustuksesta ja jatkavat työtään dialogisuuden ja osallistamisen vahvistamiseksi. Erätauko-säätiön sanoin: ”Demokratian vahvistaminen tarkoittaa tekoja. Dialogin tukeminen on matkalla olemista ja oppimista.”

Lisätietoja: tulevaisuusselonteon pääsihteeri, Jaana Tapanainen-Thiess, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 593  

 
Sivun alkuun