Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Valtioneuvoston yleisistunto 22.6.2016

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.6.2016 13.26
Tiedote 282/2016

Luettelossa ovat valtioneuvoston julkiset päätökset.

VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖKSET

Valtioneuvosto teki 22.6.2016 seuraavat päätökset:

Päätös vahvistaa ministereiden työnjaot ulkoasiainministeriöissä ja valtiovarainministeriössä. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen käsittelee kauppapolitiikkaa koskevat asiat ja kehitysyhteistyötä koskevat asiat. Liikenne- ja viestintäministeri Berner käsittelee pohjoismaisen yhteistyön asiat. Ulkoasiainministeri Soini käsittelee muut ulkoasiainministeriön toimialaan kuuluvat asiat arktiset asiat mukaan lukien. Kunta- ja uudistusministeri Vehviläinen käsittelee kunta- ja aluehallinnon asiat, henkilöstö- ja hallintopolitiikan asiat, julkisen hallinnon ICT -toiminnot sekä valtiovarain controller -toiminnolle kuuluvat asiat sekä tilastointia koskevat asiat. Valtiovarainministeri Orpo käsittelee muut valtiovarainministeriön toimialaan kuuluvat asiat. (VNK valtiosihteeri Paula Lehtomäki 0295 16001)
Tiedote

Päätös määrätä ministerien sijaisuudet. (VNK valtiosihteeri Paula Lehtomäki 0295 16001)
Ministerien sijaiset

Päätös määrätä jäsenet ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ministerivaliokuntaan, EU-ministerivaliokuntaan, raha-asiainvaliokuntaan ja talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta: kokoonpano: puheenjohtajana pääministeri Juha Sipilä, ulkoasiainministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, puolustusministeri Jussi Niinistö, valtiovarainministeri Petteri Orpo, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä elinkeinoministeri Olli Rehn; EU-ministerivaliokunta: kokoonpano: puheenjohtajana pääministeri Juha Sipilä, ulkoasiainministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, oikeus- ja työministeri Jari Lindström, sisäministeri Paula Risikko, puolustusministeri Jussi Niinistö, valtiovarainministeri Petteri Orpo, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä elinkeinoministeri Olli Rehn; raha-asiainvaliokunta: kokoonpano: puheenjohtajana pääministeri Juha Sipilä, ulkoasiainministeri Timo Soini, valtiovarainministeri Petteri Orpo sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen; talouspoliittinen ministerivaliokunta: kokoonpano: puheenjohtajana pääministeri Juha Sipilä, ulkoasiainministeri Timo Soini, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, oikeus- ja työministeri Jari Lindström, valtiovarainministeri Petteri Orpo, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä elinkeinoministeri Olli Rehn. (VNK valtiosihteeri Paula Lehtomäki 0295 16001)
Tiedote

NIMITYSASIAT

Valtioneuvosto päätti 22.6.2016 seuraavat nimitysasiat:

Oikeustieteen kandidaatti Olli-Pekka Heinonen ministerin toimikaudeksi nimitettävän valtiosihteerin virkaan 22.6.2016 lukien toistaiseksi, kuitenkin enintään ministerien Orpo, Grahn-Laasonen, Mykkänen ja Risikko toimikauden ajaksi. (VNK valtiosihteeri Paula Lehtomäki 0295 16001)
Tiedote

 
Sivun alkuun