Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Välähdyksiä tulevaisuuden kunnasta -tapahtumassa keskustellaan kuntien roolista ja digitalisaatiosta

Valtiovarainministeriö 22.1.2019 10.45
Uutinen
Välähdyksiä tulevaisuuden kunnasta, 29.1.2019 Kulttuuritalo Helsinki.

Valtiovarainministeriö järjestää Välähdyksiä kuntien tulevaisuudesta -tapahtuman Kulttuuritalolla Helsingissä 29.1. Tapahtuma on suunnattu kuntien kehittämisen ja palveluiden parissa työskenteleville ja digitalisaation mahdollisuuksista kiinnostuneille.

Tapahtumassa keskustellaan kuntien erilaistumiskehityksestä talouden ja työllisyyden näkökulmista. Samalla pohditaan digitalisaation merkitystä ja mahdollisuuksia kunnissa. Kuntien tuleva rooli ja hallinnon muutosten vaikutus kuntiin on esillä useissa asiantuntijapuheenvuoroissa. Tapahtuman avaa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

"Kunnan on palattava tietyllä tavalla perusjuurilleen. Kunta ei ole vain viranomainen tai palvelujen tuottaja. Kunnan on oltava erityisesti ihmisten yhteisö", ministeri Vehviläinen sanoo.

Tapahtumassa esiintyjinä on tutkijoita, kuntien päättäjiä ja kehittäjiä eri puolilta Suomea sekä asiantuntijoita järjestösektorilta. Tapahtumassa esiintyvät mm. kunta-asiantuntija Josefina Syssner Linköpingin yliopistosta ja professori Jussi Rintanen Aalto-yliopistosta.

Kuntien katseet vuoteen 2030

Välähdyksiä tulevaisuuden kunnasta -tapahtuma päättää kolmevuotisen Tulevaisuuden kunta -hankkeen ja Digikuntakokeilu-hankkeen.

Tulevaisuuden kunta -hankkeessa kannustettiin kuntia ennakoimaan tulevaisuuttaan sekä selvitettiin tulevaisuuden kunnan roolia ja tehtäviä. Hankkeessa kartoitettiin myös kuntalainsäädäntöön tarvittavat muutokset ja mitä ihmisten lisääntynyt monipaikkaisuus kunnille tarkoittaa.

Digikuntakokeilussa kehitettiin kunnan palveluita ja toimintatapoja kokeilukulttuuria hyödyntämällä. Digikuntakokeilu edisti kuntien palveluiden tuotanto- ja toimintatapojen kehittämistä sekä antoi muutostukea yli 60 kokeilukunnalle asiakaslähtöisen digitalisaation edistämisessä.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa vm.fi/valahdyksia2019. Tapahtumasta keskustellaan aihetunnisteella #välähdyksiä2019.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö, ylijohtaja Jani Pitkäniemi, puh. 0295 530 494, jani.pitkaniemi(at)vm.fi

Erityisasiantuntija Lotta Mattsson, puh. 0295 530 457, lotta.mattsson(at)vm.fi

Kunta-asiat Valtiovarainministeriö
Palaa sivun alkuun