Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtiovarainministeriö ja Vake mukana Ultrahack 2019 -turnauksessa
Ratkaisuja nuorten miesten syrjäytymisen ehkäisemiseen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 18.4.2019 14.34
Uutinen

Valtiovarainministeriö ja Valtion kehitysyhtiö Vake osallistuvat Ultrahack-turnaukseen yhteisellä Hackers against exclusion -haasteella. Haasteen tavoitteena on rohkaista osallistujia kehittämään tapoja hyödyntää tekoälyä nuorten miesten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Haasteeseen voi osallistua 10.5. mennessä.

Haaste toteutetaan yhteistyössä Väestörekisterikeskuksen, Työterveyslaitoksen, VTT:n ja valtioneuvoston kanslian kanssa. Ultrahack on turnausmuotoinen hackathon, jonka tavoitteena on tuoda yhteen eri toimijat, aina opiskelijoista start up -yrityksiin, ratkaisemaan yhteistyökumppaneiden ajankohtaisia haasteita. Hackathonin tarkoituksena on luoda taloudellisia ja yhteiskunnallisia innovaatioita.

Tekoäly avuksi ratkaisemaan syrjäytymisongelmaa

Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVA Analyysin mukaan Suomessa oli vuonna 2010 yli 50 000 syrjäytynyttä 15–29-vuotiasta nuorta, joista kaksi kolmasosaa oli miehiä. Syrjäytymisen ehkäisemiseksi Suomessa on jo olemassa monia palveluita, mutta ne eivät aktivoidu ihmisille oikea-aikaisesti. Haasteen avulla pyritäänkin löytämään innovatiivisia ratkaisuja, jotka tekoälyä hyödyntäen tehostavat näiden palveluiden vaikuttavuutta ja tuovat ne lähemmäs syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria miehiä.

Hackers against exclusion -haaste on osaltaan jatkumoa kansallisen tekoälyohjelma AuroraAI:n toimeenpanosuunnitelmalle, jonka tarkoituksena on luoda palveluekosysteemejä, jotka rakentuvat ihmisten elämäntapahtumien ympärille. Hackathoniin osallistuvia rohkaistaan kehittämään elämäntapahtuma-ajatteluun pohjautuvia toteutuksia, jotka mahdollistavat personoidut ja oikea-aikaiset palvelupolut.

Ilmoita tiimisi 10. toukokuuta mennessä

Haasteeseen osallistuvat tiimit saavat käyttöönsä erilaista dataa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten miesten tilanteesta, suomi.fi-palveluista sekä AuroraAI-boteista. Haasteen voi ottaa vastaan kuka tahansa ja ilmoittautumisaikaa on 10.5.2019 asti. Lisää tietoa Hackers against exclusion -haasteesta ja tarkemmat osallistumisohjeet Ultrahackin verkkosivuilla.

Parhaat tiimit valitaan mukaan päätapahtumaan hackathoniin, joka järjestetään 24.–26.5.2019 Aalto-yliopiston tiloissa, Espoossa.

Finalistit jakavat Valtion kehitysyhtiön rahoittaman 10 000 euron voittosumman ja saavat lisäksi mahdollisuuden neuvotella ratkaisunsa hyödyntämisestä valtiovarainministeriön kanssa ja yhteiskehittämisestä Valtion kehitysyhtiön kanssa.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Aleksi Kopponen, puh. 050 592 6457, aleksi.kopponen(at)vm.fi

Koordinaattori Niko Ruostetsaari, puh. 0295 530 309, niko.ruostetsaari(at)vm.fi

ultrahack.org

Digitalisoituminen Julkisen hallinnon ICT
 
Sivun alkuun