Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Valtiovarainministeriön valtiosihteerin kansliapäällikkönä virka ilmoitetaan uudelleen haettavaksi

Valtiovarainministeriö
28.10.2020 8.59
Tiedote

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä -virka ilmoitetaan uudelleen haettavaksi. Hakuaika alkaa 30.10.2020 klo 8.00 ja päättyy 18.11.2020 klo 14.00.

Virka oli haettavana alun perin 13.10.−30.10.2019 ja sitä haki määräaikaan mennessä kuusi henkilöä. Virantäyttö on viivästynyt. 

Perusteluna päätökselle ilmoittaa virka uudelleen haettavaksi on se, että valtiovarainministeriön arvion mukaan kansainväliset ja kansalliset olosuhteet ovat muuttuneet olennaisesti syksystä 2019. Olosuhteet ovat muuttuneet olennaisesti muun muassa koronaviruksen aiheuttaman pandemian ja siitä seuranneen maailmantalouden kriisin seurauksena. Suomen talous on kärsinyt koronaviruksen seurauksena poikkeuksellisen iskun, josta toipuminen tulee viemään aikaa ja edellyttää kansainvälisten toimien lisäksi talouspoliittisten toimien valmistelua Suomessa. Julkisessa taloudessa koronakriisin seuraukset edellyttävät finanssi- ja rakennepoliittisia toimenpiteitä useiden vuosien ajan, erityisesti tällä ja seuraavalla vaalikaudella. Suomen talouspolitiikan uskottavuuden tulee olla luottoluokittajien ja kansainvälisten järjestöjen näkökulmasta riittävällä tasolla. Keskeinen valmistelu- ja koordinointivastuu näistä asioista kuuluu valtiovarainministeriölle.

Jotta nimitysharkinnassa voitaisiin huomioida kuluneen vuoden aikana muuttuneet olosuhteet ja niistä johtuvat vaikutukset viran tehtävien painotuksiin sekä hakijoiden ajantasainen kokemus, ministeriö katsoo, että edellä todetut seikat ovat sellainen virkamieslaissa tarkoitettu perusteltu syy, jonka vuoksi virka voidaan ilmoittaa uudelleen haettavaksi. 

Viran aikaisemmat hakijat otetaan huomioon ilman uutta hakemusta. Virkaa aikaisemmin hakeneilla on mahdollisuus myös täydentää hakemustaan.

Lisätietoja:

Irja Peltonen, hallinto- ja kehitysjohtaja, valtiovarainministeriö, 029 553 0138, irja.peltonen(at)vm.fi

Tiedotteeseen lisätty linkki usein kysyttyihin kysymyksiin 9. marraskuuta klo 15.38.

Ministeriö Valtio työnantajana
 
Sivun alkuun