Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eurooppalainen työterveys- ja työturvallisuuskampanja vahvistuu entisestään ensi vuonna

Julkaisuajankohta 15.12.2009 13.22
Uutinen N5-55835

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston organisoima "Terveellinen työ" - riskienarviointikampanja on tavoittanut vuosina 2008-2009 enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin viraston toiminta-aikana. Kampanja päättyy tämän vuoden lopulla. Vuonna 2010 käynnistyy eurooppalainen kunnossapidon turvallisuuskampanja.

Terveellinen työ -riskienarviointikampanjaan on osallistuttu ennätyksellisesti kaikissa EU-jäsenvaltioissa ja mukana olleissa unionin ulkopuolisissa maissa. Kampanjan aikana on järjestetty satoja tapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Ensimmäistä kertaa myös yli 40 huomattavaa eurooppalaista organisaatiota on osallistunut kampanjaan virallisina kumppaneina. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto on tehnyt tiivistä yhteistyötä kansallisten koordinaatiokeskusten verkoston kanssa. Mukana on ollut myös työnantaja- ja työntekijäryhmittymiä, työterveys- ja työturvallisuuslaitoksia sekä alan ammattilaisten organisaatioita.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston uusi riskinarviointivälineiden tietokanta tarjoaa tarkistuslistoja, ohjeita ja muuta aineistoa riskienarvioinnin tueksi. Tietokanta on vapaasti käytettävissä koko Euroopassa. Tietokantaan voit tutustua osoitteessa http://osha.europa.eu/en/practical-solutions/risk-assessment-tools.

Kunnossapidon -kampanja käynnistyy keväällä

Yli 450 eurooppalaista kuolee joka päivä työperäisten syiden tähden. Euroopan bruttokansantuotteesta menetetään 6 prosenttia työtapaturmien ja huonon terveyden takia.

Kun riskienarviointikampanja päätyy, huomio kiinnittyy Terveellinen työ -teemalla toteutettavaan eurooppalaiseen kunnossapidon -turvallisuuskampanjaan. Kampanja korostaa turvallisia kunnossapitotöitä ja niiden merkitystä turvalliselle ja terveelliselle työpaikalle. Kampanja ajoittuu vuosiin 2010 - 2011. Se käynnistyy virallisesti 28. huhtikuuta 2010 kansainvälisenä työturvallisuuspäivänä.

Kampanjan aikana jaetaan myös vuosien 2010 ja 2011 hyvän käytännön palkinnot. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston pyytääkin jo nyt kartoittamaan palkintoehdokkaita. Suomalaisten työpaikkojen hyviä käytäntöjä kerätään 31.8.2010 asti. Tarkoituksena on palkita yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat löytäneet innovatiivisia tapoja edistää turvallista kunnossapitoa.

Lisätiedot medialle:

Birgit Müller - International press +34 94 479 35 52 | [email protected]
Marta Urrutia - Spanish press +34 94 479 57 46 | [email protected]
Brenda O'Brien - Brussels Liaison Office +32 401 68 59 | [email protected]

Lisätietoja kampanjoiden toteuttamisesta Suomessa:

Hannu Stålhammar, ylitarkastaja, sosiaali- ja terveysministeriö,
puh. 09 160 73108, [email protected], ww.riskithaltuun.fi

verkkouutiset
 
Sivun alkuun