Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Innostavat työpaikat esiin – Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.1.2017 9.52
Tiedote 2/2017 STM ja Sitra tiedottavat

Työelämäpalkinnon avoin haku on avattu. Palkintoa voivat hakea työyhteisöt, jotka ovat toimintatavoillaan lisänneet työntekijöidensä hyvinvointia. Yhden palkinnon arvo on enintään 30 000 euroa.

Tehdäänkö sinun työpaikallasi työt hyvällä meiningillä? Kehitättekö yhdessä hyviä työskentelytapoja ja ratkaisette ongelmat rakentavasti? Kerro tarinasi ja hae työelämäpalkintoa työyhteisöllesi.

Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017. Avoimen haun teemana on tahdonvoima. Tahdonvoimaa tarvitaan, jotta työyhteisöt löytävät parhaat tavat toimia keskellä työelämän murrosta.

Hakuaika on 2.1.–15.2.2017. Haun päätyttyä sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto valitsevat 5–10 työpaikkaa, joille palkinto myönnetään. Tämän jälkeen yleisö saa äänestää suosikkiaan.

Inspiroivat ideat ja hyvät esimerkit jakoon

Tunnustuspalkinnot myönnetään työpaikoille, joiden toimintatavat ovat edistäneet hyvää työilmapiiriä, osaamisen kehittämistä ja työssä jaksamista. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Henkilöstön hyvinvointiin ja yhteiseen kehittämiseen panostaminen kannattaa - hyvinvoiva työyhteisö on myös tuottava työyhteisö. Työelämäpalkinto herättelee työpaikkoja tarkastelemaan ja kehittämään toimintaansa inspiroivien vertaisesimerkkien kautta. Aiempina vuosina palkitut työyhteisöt ovat päässeet hyviin tuloksiin toimivilla käytännöillä ja onnistuneet esimerkiksi säilyttämään työpaikkoja ja pidentämään työuria.

Palkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Lisätietoja

Ismo Suksi, neuvotteleva virkamies (STM), p. 0295 163 464, [email protected]
Mikko Rissanen, ylitarkastaja (STM), p. 0295 163 287, [email protected]
Suvi Kiesiläinen, asiantuntija (Sitra), p. 0294 618 273, [email protected]

•    Työelämäpalkinnon hakuohjeet ja kriteerit: tyoelamapalkinto.fi
•    Video: Mikä on työelämäpalkinto 2017

 
Sivun alkuun