Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Risikko toivoo tiiviimpää yhteistyötä Euroopan lääkeviraston ja Fimean välille

Julkaisuajankohta 16.2.2012 7.41
Uutinen N5-59166

"Yhä useamman lääkkeen myyntilupa myönnetään keskitetysti eli myyntilupaa haetaan koko Euroopan alueelle. Euroopan lääkeviraston ja kansallisten lääkevirastojen yhteistyö on siksi entistä tärkeämpää", toteaa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Ministeri Risikko vieraili Euroopan lääkevirastossa (European Medicines Agency, EMA) Lontoossa torstaina 16. helmikuuta. Vierailullaan ministeri rohkaisi Euroopan lääkevirastoa edistämään työnjakoa ja erityisesti pienten maiden osallistumista lääkevalmisteiden arviointiin.

"Suomi tukee verkostomaista yhteistyötä, johon kaikki jäsenmaat voivat osallistua. Verkostossa voitaisiin helpottaa erityisesti pienten maiden osallistumista keskitettyyn lääkkeiden myyntilupaprosessiin niiden erityisalueiden mukaan. Tämä auttaisi parantamaan asiantuntemusta ja asiantuntijoiden saatavuutta myös Euroopan lääkevirastossa."

Ministeri kertoi, että Suomi on kiinnostunut perustamaan pysyvän työskentelytilan Lontooseen tai Euroopan lääkeviraston yhteyteen.

"Fimean alueellistamissuunnitelmassa on ehdotettu eri kaupunkeihin sijoitettuja työskentelytiloja, joiden avulla turvattaisiin asiantuntijoiden saatavuus ja helpotettaisiin sidosryhmäyhteistyötä. Työskentelytila Lontoossa mahdollistaisi Fimean asiantuntijoiden työskentelyn lähellä Euroopan lääkevirastoa joko pysyvästi tai kaikkein kiireisimpinä aikoina."

Lisätietoja

Ulla Närhi, p. 050 568 5601

verkkouutiset
 
Sivun alkuun