Hyppää sisältöön

Työhyvinvointiseminaarissa pohditaan työn eettistä kuormitusta

Julkaisuajankohta 29.9.2009 10.21
Uutinen N5-55913

Työhön liittyvä eettinen kuormitus on uusi asia työhyvinvoinnin ja erityisesti työn kuormittavuuden hallinnan alueella. Aiheeseen perehdytään sosiaali- ja terveysalan kaksipäiväisessä työhyvinvointiseminaarissa Helsingissä. "Kannatko eettistä kuormaa?" -seminaariin osallistuu noin 200 alan ammattilaista.

Kuormituksen hallinta työssä liittyy hyvään johtamiseen, vastuulliseen esimiestyöhön ja yksilön valintoihin ja osaamiseen. Eettinen kuormittavuus koskettaa kaikkia: johtoa, esimiehiä, henkilöstöhallintoa, työntekijöitä ja asiakkaita. Eettisesti haastavat tilanteet liittyvät esimerkiksi kiireeseen, moniammatilliseen yhteistyöhön ja hoitovalintoihin.

Sosiaali- ja terveysalalla on jatkuvia organisaatioihin ja niiden toimintaan liittyviä muutoksia. Seminaarissa tarkastellaan sitä, miten muutokset ovat vaikuttaneet mahdollisuuksiin toteuttaa ammattieettisiä ohjeita ja arvoja työssä. Lisäksi luodaan kuvaa sosiaali- ja terveysalan työhyvinvoinnista laajemminkin.

Työhyvinvointifoorumin ja Metropolia Ammattikorkeakoulun järjestämässä seminaarissa käynnistetään yhteinen keskustelu eettisestä kuormituksesta ja tunnistetaan eettiseen kuormitukseen liittyviä kiperiä tilanteita. Lisäksi pyritään tuottamaan käytännön ehdotuksia eettisen kuormittavuuden hallintaan ja erityisesti haitallisen kuormituksen ehkäisyyn.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Tarja Kantolahti, STM, puh. 050 356 6232, [email protected]
Yliopettaja Liisa Kuokkanen, Metropolia, [email protected]

verkkouutiset
Sivun alkuun