Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Valtionavustushaku ruotsinkielisten ja saamenkielisten palveluiden kehittämisen tukemiseksi on avattu 16.12.2021

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2021 15.45
Tiedote
Kolme kättä, joista yksi kirjoittaa kynällä.

Valtionavustushaku ruotsinkielisten ja saamenkielisten palveluiden kehittämisen tukemiseen tai kaksikielisten hyvinvointialueiden yhteistyösopimuksen koordinoimiseen on avattu 16.12.2021. Hakuaika päättyy 10.1.2022 ja päätökset tehdään vuoden 2022 alussa.

Avustushaun pohjana on hallituksen esitykseen ( HE 241/2021) sisältyvä laki, jonka mukaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tehtävänä on tukea ruotsinkielisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittämistä koko maassa. Lapin hyvinvointialueen tehtävänä on tukea saamenkielisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittämistä koko maassa.  Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetussa laissa kaksikielisten hyvinvointialueiden on tehtävä yhteistyösopimus, jolla turvataan ruotsinkielisten kielellisten oikeuksien toteutuminen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Varsinais-Suomen hyvinvointialue vastaa kyseisen yhteistyösopimuksen laatimisen koordinoimisesta.

Valtionavustuksen hakijoina voivat olla säädösten mukaan Lapin, Länsi-Uudenmaan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueet.

Liitteet:

Lisätietoja: 

Antti Kuopila, 0295 163 516, [email protected]

 
Sivun alkuun