Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Vammaispoliittista ohjelmaa valmistellaan alueilla

28.8.2009 5.46
Uutinen N5-55959

Miten turvataan vammaisten oikeudenmukainen asema? Mikä on palvelujen rooli yhdenvertaisuuden vahvistamisessa? Entä miten palveluilla voidaan tukea vammaisten henkilöiden itsenäisyyttä? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään, kun vammaispoliittisen ohjelman valmistelu jatkuu syksyn aikana viidellä aluetilaisuudella Suomessa. Peruspalveluministeri Paula Risikko osallistuu aluekierrokselle.

Ensimmäinen tilaisuus pidetään Etelä-Suomen alueella Kouvolassa perjantaina 28.8. Syksyn aluekierroksen muut paikkakunnat ovat: 1.9. Rovaniemi, 2.9. Oulu ja 5.10. Kuopio. Länsi-Suomen läänin tilaisuuden aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Vammaispoliittisen ohjelman alueellisten valmisteluseminaarien ohjelmat löytyvät Valtakunnallisen vammaisneuvoston sivuilta. 

Taustaa vammaispoliittisesta ohjelmasta

Vammaispoliittista ohjelmaa, jossa linjataan seuraavien vuosien vammaispolitiikan keskeiset toimenpiteet, laaditaan vammaisten oikeudenmukaisen aseman turvaamiseksi. Ohjelma on tarkoitus saada valmiiksi alkuvuonna 2010. 

Valmistelu tapahtuu valtion eri hallinnonalojen edustajien, valtakunnallisen vammaisneuvoston ja Vammaisfoorumin yhteistyönä. Työtä ohjaa ja tukee ohjausryhmä, jossa ovat edustettuina eri hallinnonalat, vammaisjärjestöt, Suomen kuntaliitto, työnantaja ja -tekijäjärjestöt ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lisätietoja:Neuvotteleva virkamies Aini Kimpimäki, p. (09) 160 74133
verkkouutiset
Palaa sivun alkuun