Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eräiden maatilaluottojen koronalennuksesta ehdotetaan luovuttavaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.9.2011 10.48
Tiedote -

Hallitus on päättänyt esittää eduskunnalle maaseutuelinkeinojen rahoituslain mukaisten lainojen vähimmäiskoron määräaikaisesta alentamisesta luopumista. Tasavallan presidentin on määrä antaa lain kumoamisesitys eduskunnalle perjantaina.

Maaseutuelinkeinojen rahoituslain mukaisten valtion- ja korkotukilainojen vähimmäiskorko on 2 prosenttia. Näitä lainoja myönnettiin vuosina 2000–2007. Eduskunta päätti viime vuoden lopussa alentaa vähimmäiskoron yhteen prosenttiin vuosina 2011 ja 2012. Tällöin vähimmäiskorko olisi ollut yhtä suuri kuin nykyisin myönnettävissä korkotukilainoissa. Koron alentaminen olisi merkinnyt yhteensä noin 15 miljoonan euron lisäystä korkotukimenoihin ja lisäksi yhteensä noin 4,1 miljoonan euron vähennystä valtionlainojen korkotuloihin.

Vähimmäiskoron alentamista koskeva laki ei ole tullut voimaan. Alentaminen olisi edellyttänyt EU:n komission hyväksymistä. Komissio avasi asiassa kesällä tutkinnan eikä lakia ole saatettu voimaan, vaan valtiontuki-ilmoitus on peruutettu.

Vähimmäiskoron alentamisesta luopuminen on osa maatalouteen kohdistuvia säästöjä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
lainsäädäntöneuvos Katriina Pessa, p. (09) 160 54298
maatalousneuvos Esko Juvonen, p. (09) 160 53345

 
Sivun alkuun