Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ajankohtaisia tapahtumia nuorisoalalla – ilmoittaudu mukaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö 17.9.2012 14.08
Uutinen

Jokavuotinen nuorisojärjestöjen edustajille tarkoitettu seminaari pidetään 9.10. Jo sitä ennen alan toimijat kutsutaan koolle tuoreen nuorisobarometrin tiimoilta 26.9. Tilaisuuksiin ilmoittautumine on parhaillaan käynnissä.

Nuorisobarometrin 2012 Monipolvinen hyvinvointi julkaisutilaisuus

Nuorisobarometrit ovat keränneet tietoa nuorten arvoista ja asenteista vuodesta 1994 lähtien. Vuoden 2012 Nuorisobarometrin teemoina ovat vapaaehtoistyö sekä sukupolvisuhteet. Lisäksi Nuorisobarometri tarjoaa tietoa esimerkiksi nuorten poliittisesta osallistumisesta sekä nuorten luottamuksesta instituutioihin ja sosiaalisesta luottamuksesta kanssaihmisiin.

Nuorisobarometrin kysymyksenasettelussa sovellettiin asetelmaa, jossa nuorten asenteiden selvittämisen lisäksi haastateltiin myös heidän vanhempiaan siten, että nuorten ja heidän vanhempiensa vastaukset oli mahdollista yhdistää. Tällä asetelmalla pystytään tekemään havaintoja paitsi arvojen ja asenteiden, myös elintapojen periytymisestä. Tulosten perusteella lapsuudenkodin yhteinen tekeminen ja oleminen linkittyvät nuorten hyvinvointiin hyvin kokonaisvaltaisesti. Aineistossa barometrin kattoteemat, lapsuudenkodin eväät, arvot, osallistuminen, luottamus, sosiaaliset verkostot, terveys ja elintavat punoutuvat kaikki erottamattomasti toisiinsa.

Nuorisobarometrin julkaisutilaisuus pidetään keskiviikkona 26. syyskuuta klo 10.00 alkaen Helsingissä, elokuvateatteri Tennispalatsi salissa 5. Julkaisutilaisuuden aluksi järjestetään aamukahvitarjoilu lämpiössä klo 9.30 alkaen.

Tilaisuuden avaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Tämän jälkeen esitellään tutkimuksen keskeisimmät havainnot sekä keskustellaan niiden merkityksestä käytännön nuorisotyölle ja -politiikalle.

Ilmoittautuminen tapahtumaan 20.9. mennessä.

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumiset

Järjestöseminaari 2012

Jokavuotinen opetus- ja kulttuuriministeriön ja arviointi- ja avustustoimikunnan järjestöseminaari on tulossa. Tilaisuudessa käydään läpi valtakunnallisten nuorisojärjestöjen, nuorisotyön palvelujärjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen valtionavustuskäytänteitä sekä muita nuorisojärjestötoimintaan liittyviä ajankohtaisia asioita.

Järjestöseminaari järjestetään Helsingissä Balderin salissa (Aleksanterinkatu 12) tiistaina 9. lokakuuta klo 13-16.

Ilmoittautuminen tapahtumaan 1.10. mennessä.

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumiset

Palaa sivun alkuun