Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Erityisavustusta haettavissa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö 29.10.2018 9.08
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on haettavana 2,5 miljoonaa euroa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan. Avustuksen tavoitteena on maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkujen nopeuttaminen ja osaavan työvoiman saatavuusongelmien helpottaminen. Avustusta voivat saada kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta. Haku on avoinna 29.10. – 3.12.2018.

Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Maahanmuuttajien osaamiskeskus –toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta myönnetään kustannuksiin, joita aiheutuu asiakkaan osaamisen tehostetusta kartoittamisesta, työelämään ja tarvittavaan koulutukseen ohjaamisesta,   tuesta koulutuksen aikana sekä toiminnan johtamisesta ja koordinoinnista sekä vaikutusten arvioinnista.

2,5 miljoonan euron kertaluonteinen lisäys sisältyy valtion vuoden 2018 toiseen lisätalousarvioesitykseen. 

Samanaikaisesti haussa on 2,5 miljoonaa euroa osaamiskeskustoimintaan työ- ja elinkeinoministeriössä.  Lisätiedot työ- ja elinkeinoministeriön erityisavustuksen hausta: kotouttaminen.fi   

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää rahoituksesta yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Lisätietoja: Suunnittelupäällikkö Kirsi Kangaspunta puh. 040 7099 295

Avustushaku

Ammatillinen koulutus Koulutus Yleissivistävä koulutus
Palaa sivun alkuun