Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Understöd som kan sökas i mars

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 3.3.2014 10.46
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder bl.a. projekt inom utbildning, konst, kultur, idrott och ungdomsarbete. Klicka på ett understöd för mer information samt anvisningar och blanketter.

14.3.2014 Registrerade religiösa samfunds renoveringsprojekt för lokaler

Understöden är avsedda för registrerade religiösa samfunds och deras registrerade lokala gemenskapers renoveringsprojekt för lokaler. Vid beviljande av understöd beaktas sökandens verksamhets etableringsnivå, aktivitet och medlemsantal, den aktiva användningen av lokalerna och andra omständigheter med anknytning till behovet av lokalerna. Därtill beaktas behovet av renovering och hur brådskande behovet är samt byggnadens eller lokalens eventuella kulturhistoriska värde.

24.3.2014 Understöd för främjande av kulturexport till Kina och Asien

Med understödet stöds projekt inom kulturexport. Understödet är avsett främst för projekt som riktar sig till tillväxtmarknaderna i Kina och Asien. De understödda exportprojekten kan anknyta till marknadsföring, försäljning, produktifiering eller stärkande av internationella nätverk samt utvecklingen av varumärkesstrategin.

31.3.2014 Understöd för att främja tillgången till digitala material inom kulturen och olika konstområden samt utnyttjandet av öppna data

Med understödet stärks den digitala tillgången till material inom kulturen och olika konstområden. Därtill främjar man samhälleligt deltagande och samhällelig påverkan samt utvecklingen av webbtjänster som använder öppna data på området.

31.3.2014 Avustus suomalaisen näytelmän vientiin

Understödet är ämnat för finländska föreställningar som deltar i festivalen Edinburgh Fringe 2014. Syftet med understödet är att öka exporten av finländska pjäsmanuskript till de internationella marknaderna och att stärka de internationella nätverken mellan professionella inom föreställande konst. Projektet är en fortsättning på pjäsexportprojektet ”From Start to Finnish” som förverkligades 2010-2013.

 
Sivun alkuun