Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Understöd som kan sökas i maj

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 2.5.2013 10.17
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder projekt i anslutning till bl.a. utbildning, forskning, kultur, idrott och ungdomsarbete. Ministeriet beviljar statsunderstöd beroende på prövning till främst samfund.

10.5. Understöd för utvecklingsprojekt med vilka man främjar konstnärers sysselsättning och utkomst samt stöd till det fria fältet Målet med understödet är att förbättra konstnärers sysselsättning och utkomst genom att stödja projekt som främjar samarbete mellan olika aktörer och utveckling av nya modeller för kulturproduktion.

15.5. Registrerade religiösa samfunds renoveringsprojekt för lokaler Understöden är avsedda för registrerade religiösa samfunds och deras registrerade lokala gemenskapers renoveringsprojekt för lokaler.
Understöd kan beviljas för kostnader för planering av renovering, renoveringskostnader och upprustning eller anskaffning av fast utrustning i fråga om en fastighet eller lokal som ett samfund eller en lokal gemenskap huvudsakligen använder för offentlig religionsutövning eller övrig egen verksamhet.

20.5. Utvecklingsprojekt inom konst och kultur i kommunerna och regionerna Med understödet stöds utvecklingsprojekt inom konst och kultur i kommunerna och regionerna. De projekt som får understöd bör rikta in sig på nya sätt att ordna och producera konst- och kulturtjänster och kulturverksamhet samt öka människors delaktighet i kultur.

20.5. Bidrag för riksomfattande projekt som syftar till att förbättra upphovsrättssystemet Understöd kan sökas för riksomfattande projekt och åtgärder för att förbättra upphovsrättslagstiftningens och –systemets funktionalitet. Understöd kan beviljas för bl.a. utbildnings- och informationsverksamhet, rådgivningstjänster samt forsknings- och utvecklingsarbete.

Närmare information, anvisningar och blanketter i anslutning till understöden hittar du via länken till varje understöd.

 
Sivun alkuun