Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen ylläpitämisluvat uudistetaan

Undervisnings- och kulturministeriet 30.3.2012 11.08
Uutinen

Kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen ylläpitämisluvat uudistetaan vuoden 2013 alusta vapaasta sivistystyöstä annetun lain muutosten mukaisiksi. Vastaava muutos tehtiin kansanopistojen lupiin vuoden 2012 alussa.

Ylläpitämislupaa haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kansalaisopistojen tulee jättää hakemuksensa ministeriölle 21.6.2012 mennessä ja kesäyliopistojen 30.6.2012 mennessä. Myöhemmin haettavaksi tulevat opintokeskusten ylläpitämisluvat.

Hakulomakkeet ja tarkemmat ohjeet ovat saatavilla ministeriön verkkosivuilta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi myöntää kunnalle, kuntayhtymälle, rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle luvan vapaan sivistystyönlain mukaisen oppilaitoksen ylläpitämiseen. Luvassa määrätään ylläpitäjää ja oppilaitosta koskevien tietojen lisäksi oppilaitoksen koulutustehtävä, opetuskieli sekä tarvittaessa erityinen koulutustehtävä ja muut koulutuksen järjestämiseen liittyvät ehdot.

Erityyppiseen aikuiskoulutukseen osallistuu vuosittain yli 1,6 miljoonaa kansalaista. Opiskelusta valtaosa tapahtuu vapaan sivistystyön oppilaitoksissa, joita ovat kansalaisopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, liikunnan koulutuskeskukset ja opintokeskukset.

Linkkejä:

• Ylläpitämislupiin liittyvät hakuohjeet ja -lomakkeet • Vapaan sivistystyön lainsäädäntö

Sivun alkuun