Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Kansallismuseo kerää muistoja liikuntapaikoista

Undervisnings- och kulturministeriet 9.2.2012 12.48
Uutinen

Kansallismuseo kerää kyselyllä tietoa ja kokemuksia merkityksellisistä liikuntaympäristöistä - lajista riippumatta. Vastauksia toivotaan niin tavallisilta kansalaisilta kuin urheilualan ihmisiltä.

Tavoitteena on saada tietoa erityisesti sotien jälkeen rakennettujen liikuntaympäristöjen merkityksestä kulttuuriympäristönä.

Kyselyllä halutaan myös tuoda esiin hyvinvointivaltion rakentamien liikuntaympäristöjen merkitys ihmisten hyvinvoinnille.

Kyselystä kerrotaan tarkemmin Kansallismuseon kansatieteellisen arkiston verkkosivuilla. 

Rakennusperintöpäivien teema liikuttaa

Syksyllä vietettävien Euroopan rakennusperintöpäivien teemana on tänä vuonna liikunta- ja urheiluympäristöt. Teeman kautta halutaan nostaa liikuntaan ja urheiluun liittyvän rakennusperinnön arvostusta.

Euroopan rakennusperintöpäiviä (ERP) vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna, mutta teema on esillä pitkin vuotta. Vuositeema liittyy myös Museoviraston, Liikuntatieteellisen seuran ja Urheilumuseon Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt -hankkeeseen.

Suomessa lasketaan olevan lähes 30 000 liikunta- ja urheilupaikkaa, joten paikallisilla liikunnan ja urheilun ympäristöillä on suuri merkitys ihmisten arjessa. Erilaiset liikuntapaikat kuuluvat jokapäiväiseen elinympäristöön ja ne ovat osa rakennettua maisemaa. Hyvät liikuntamahdollisuudet vaikuttavat asukkaiden hyvinvointiin ja voivat myös tuoda kunnille kilpailuetua.

Opetus- ja kulttuuriministeriö luo edellytyksiä liikunnan ja urheilun harrastamiseen ohjaamalla ja tukemalla mm. liikuntapaikkarakentamista.

 

Sivun alkuun