Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Kimmo Aaltosesta nuorisoasiainneuvos

Opetus- ja kulttuuriministeriö 16.3.2012 12.57
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriössä pitkän työuran tehneelle Kimmo Aaltoselle on myönnetty nuorisoasiainneuvoksen arvonimi. Tasavallan presidentin myöntämää arvonimeä esittäneet valtakunnalliset nuorisokeskukset painottivat perusteluissa Aaltosen monivuotista työtä nuorisokeskusverkoston kehittämisessä.

Nuorisokeskus Marttisen toimitusjohtaja ja Suomen Nuorisokeskukset ry:n puheenjohtaja Helena Vuorenmaa nosti puheessaan arvonimen luovutustilaisuudessa esille Kimmo Aaltosen ansiot nuorisotyön eri osa-alueilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön palveluksessa kulttuuriasianneuvos Kimmo Aaltonen on edesauttanut merkittävällä tavalla monien lasten ja nuorten elinolosuhteisiin vaikuttavien palvelurakenteiden syntymistä, kuten valtakunnallista nuorisokeskusverkostoa, Lasten Parlamenttia ja Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kansallista koordinaatio- ja kehittämiskeskusta. Hän koordinoi nuorisolain uudistusta 2006 ja vuonna 2011 voimaan tulleita nuorisolain muutoksia.

Aaltosella on ollut aktiivinen rooli myös lähialueyhteistyössä, jonka tuloksena etenkin Viron nuorisotyö on kehittynyt voimakkaasti itsenäisyyden aikana. Etsivä nuorisotyö, työpajatoiminta ja nuorisokeskustoiminta ovat olleet vertailukehittämisen kohteina Virossa.

Ministeriön nuorisoyksikössä työskennellyt Kimmo Aaltonen jäi eläkkeelle vuonna 2011.

Sivun alkuun