Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Kimmo Aulake EU:n kulttuuriviennin ja kansainvälistymisen OMC-työryhmän puheenjohtajaksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö 4.1.2013 12.10
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake ja Viron kulttuuriministeriön alivaltiosihteeri Ragnar Siil valittiin EU:n kulttuuriviennin ja kansainvälistymisen avoimen koordinaation työryhmän puheenjohtajiksi joulukuussa Brysselissä.

Puheenjohtajat luonnostelevat työryhmän tavoitteet joulukuun ensimmäisessä kokouksessa käydyn keskustelun perusteella helmikuun lopussa pidettävässä kokouksessa hyväksyttäviksi. Työryhmä työskentelee vuoden 2013 syksyyn saakka.

Avoimen koordinaation menetelmä käynnistettiin kulttuurin alalla vuonna 2008 neuvoston kulttuurin alan työohjelman perusteella.

Avoimen koordinaation työryhmät ovat tähän mennessä työskennelleet mm. seuraavien teemojen parissa: kulttuurin saatavuus, kokoelmien liikkuvuus sekä kulttuuri ja luovat alat.

Avoimen koordinaation menetelmää käytetään useilla hallinnonaloilla, joilla EU:n toimivalta on rajattua. Sen ensisijaisena tavoitteena on hyvien käytäntöjen identifioiminen ja levittäminen sekä siten EU:n jäsenvaltioiden omien politiikkojen kehittäminen.

Palaa sivun alkuun