Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Korkeakoulu- ja tiedeasiatuntija vahvistamaan yhteistyötä Kiinan ja Suomen välillä

Opetus- ja kulttuuriministeriö
25.9.2012 14.32
Uutinen

Kiinan ja Suomen välinen korkeakoulutus- ja tutkimusyhteistyö on lisääntynyt viime vuosina. Korkeakoulu- ja tiedeyhteistyön vahvistamiseksi opetus- ja kulttuuriministeriö ja ulkoasiainministeriö ovat perustaneet uuden erityisasiantuntijan tehtävän Pekingiin.

Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntijaksi Suomen Kiinan edustustoon Pekingiin on valittu FT Mika Tirronen. Erityisasiantuntija tukee ensisijaisesti Suomen ja Kiinan opetus- ja tiedeministeriöiden yhteistyötä, maiden välisen korkeakoulu- ja tiedeyhteistyön kehittämistä, suomalaisten korkeakoulujen yhteisiä strategisia Kiina-kokonaisuuksia. Erityisasiantuntijan tehtävään kuuluu myös kaikkien ministeriön hallinnonalan korkeakoulu- ja tiedetoimijoiden avustaminen yhteistyön lisäämisessä. Erityisasiantuntijan tehtävät ovat osa suurlähetystön julkisuusdiplomatiatyötä.

Tirronen on aloittanut työnsä Pekingin suurlähetystössä syyskuun alussa. Erityisasiantuntijan virka on täytetty kolmen vuoden ajaksi.

Tirronen on aikaisemmin toiminut mm. Suomen Akatemian ohjelmapäällikkönä sekä tutkijana Helsingin yliopistossa. Suomen Akatemiassa hän on vastannut Kiina-yhteistyöstä vuodesta 2006 ja ollut mukana EU-Kiina–tutkimusyhteistyön kehittämisessä.

CIMOn Shanghain toimisto palvelee jatkossakin

Tirronen työskentelee kiinteässä yhteistyössä CIMOn Shanghain toimistossa työskentelevän projektikoordinaattori Lukia Yangin kanssa. Yang auttaa suomalaisia korkeakouluja rakentamaan ja ylläpitämään suhteita Shanghain ja Itä-Kiinan alueen korkeakouluihin.

CIMOn Kiina-asiamies Juha Tähkämaa vastaa edelleen CIMOn Shanghain toimistosta. Hänen asiantuntemuksensa on myös suomalaisten korkeakoulujen käytettävissä Kiina-yhteyksien rakentamisessa kuluvan vuoden loppuun. Tähkämaan asemapaikka on Suomi.

Sivun alkuun